Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Dočkal: Nechali jsme si dát dva hrozné góly

Praha - Skoro u všeho byl v úvodním utkání ligové sezony Bořek Dočkal. Jeho dvě branky výraznou měrou posunuly Spartu k vítězství nad Slováckem, ne všechno ale bylo z pohledu sparťanského záložníka ideální. Mrzely ho hlavně dvě inkasované branky ve druhé půli.

Bořek Dočkal
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Mohli jsme to dohrát mnohem klidněji a mít zápas pod kontrolou. Byly tam dva tři momenty, kdy jsme mohli odskočit na tři góly a utkání ukončit, ale šance jsme neproměnili. Navíc jsme si nechali dát dva hrozné góly, které dostávat nemůžeme," hodnotil zápas Dočkal.

Sparta přitom měla zápas ideálně rozehraný a po Dočkalově gólech vedla už v 10. minutě 2:0. Už po 102 vteřinách Dočkal zablokoval odkop brankáře Milana Heči a míč skončil přímo v bráně. "Takový gól jsem ještě nedal. Heča si míč předkopl, normálně bych tam ani nešel, ale přišlo mi, že ztratil nad míčem kontrolu. Koukal, kam to bude dávat, a nevšiml se, že mu míč utekl daleko. V tu chvíli jsem tam šel a on zpanikařil. Štěstí, že to takhle vyšlo," popisoval Dočkal.

"Překvapil mě, byl tam hrozně rychle. Já tam na setinu zaváhal a to stačilo," připustil Heča. "Dal jsem to pozdě, odrazilo se to do brány, moje chyba. Mrzí mě to o to víc, že vlastně tenhle gól rozhodl, že jsme bez bodu. Fotbal je ale o chybách a já ji udělal," dodal. Heča tak dostal podobný gól, jako sparťanský brankář David Bičík na jaře v Evropské lize proti Villarrealu. "Čibi (Bičík) mi taky říkal, že si hned vzpomněl na Villarreal. Že mu Heči bylo líto," řekl Dočkal.

Krátce na to sparťanský kapitán zvýšil z penalty po faulu na Lukáše Juliše. Po změně stran se však Slovácko vrátilo do hry gólem Jaroslava Diviše. O rozhodující moment se pak postaral znovu Dočkal, když nezištně v pádu přistrčil míč do ideální šance Tiémokovi Konatému a ten zařídil vítězný gól. Dočkal navíc připravil další tutovku Davidovi Lafatovi, ale ten se netrefil.

Místo toho další gól Diviše udělal ze závěru drama. "Měli jsme odskočit a dohrát to v klidu. Šance na to byly. Dokud vás má soupeř na dostřel, tak je to nervózní. Úvod byl podle našeho přání, ale pak tam byly pasáže, kdy jsme znervózněli a nepodrželi jsme míč. Chtělo to být trpělivější," řekl Dočkal. Za svůj výkon si vysloužil i chválu trenéra Zdeňka Ščasného. "Nejenže dal Dočkal dva góly, ale chodil si pro míče, rozehrával, měl tam spoustu krásných věcí. Sám měl tři šance, další připravoval spoluhráčům. Byl skoro u všeho."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články