Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Dočkal bude hostovat v tureckém Konyasporu

Konya (Turecko) - Liberecký fotbalista Bořek Dočkal se stal nejméně na rok hráčem tureckého Konyasporu. V klubu podepsal roční hostování, smlouva mezi kluby ale obsahuje také opci o přestupu, pak by fotbalista získal další tříletý kontrakt. O Dočkalově odchodu do Turecka jednaly kluby v průběhu týdne, v pátek jednadvacetiletý záložník vyrazil do Turecka, aby si prohlédnul podmínky, v nichž se klub připravuje.

"Byl spokojen a říká, že vše je na vysoké profesionální úrovni. Absolvoval zdravotní prohlídku a pozdě večer s klubem podepsal smlouvu," popisoval hráčův agent Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest Group sobotní Dočkalův program. Fotbalista se okamžitě zapojil do přípravy mužstva, které je na soustředění poblíž Ankary a v druhé polovině července vyrazí na herní kemp do Rakouska.

Dočkal bude zatím hostovat, uplatnění opce na jeho setrvání by znamenalo automatické prodloužení kontraktu o tři roky. Přestupové sumy nebyly zveřejněny, ale podle tureckých zdrojů za první rok obdrží Liberec sedm milionů korun, dalších 25 milionů by pod Ještěd doputovalo v případě definitivního přestupu.

Slávistický odchovanec přišel do Slovanu Liberec před dvěma lety, na svém kontě má 90 prvoligových startů a čtrnáct branek. Ještě dnes možná ve stejném klubu získá kontrakt jeho dosavadní spoluhráč Andrej Kerič, o jehož přestupu se také jedná.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články