Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Dočasný fotbalový šéf Kučera nechce kandidovat na předsedu

Praha – První místopředseda Fotbalové asociace České republiky Dalibor Kučera oznámil, že na uvolněný post předsedy po Ivanu Haškovi kandidovat nebude. Funkcionář, který po Haškově červnové abdikaci stojí coby zastupující předseda v čele svazu, to sdělil v písemném prohlášení. Asociace je bez zvoleného šéfa už měsíc a stále se spekuluje, kdo Haška ve funkci nahradí.

Jako o Haškově nástupci se nejčastěji mluví o jabloneckém bossovi Miroslavu Peltovi, rozhodčí Dagmar Damkové, která je nově členkou odborné komise při UEFA, další variantou je prý někdejší generální sekretář Petr Fousek a favorizován je další místopředseda Jindřich Rajchl, který byl Haškovým blízkým spolupracovníkem.

Nabízela se také možnost, že do boje půjde za Moravu právě Kučera. Ten to nyní vyloučil. "Mé jméno je probíráno v médiích s mnoha dalšími potenciálními kandidáty, a proto prohlašuji, že v termínu mimořádné volební valné hromady dne 16. září nebudu kandidovat na místo předsedy FAČR," oznámil Kučera. Podle svého vyjádření se chce věnovat rozpracovaným projektům, které měl na starosti v dosavadní funkci. "Jde o projekty, které jsou významné nejen pro fotbal, ale i pro širokou veřejnost. Pokud bych kandidoval na předsedu FAČR a uspěl, musel by někdo jiný mou rozdělanou práci dodělat, a tím bych ohrozil realizaci těchto projektů," uvedl Kučera.

Očekává, že nový předseda naváže na Haškovu práci. "Kdybych použil sportovní terminologii, tak úkoly máme rozděleny jako tým a potřebujeme akorát na necelé dva roky nalézt nového kapitána. Zbytek manšaftu pracuje naplno a není potřeba měnit jeho základní sestavu," pokračoval Kučera.

Naznačil přitom, že za Moravu se do volby ohlásí i tak silný kandidát. "Můj pocit z dosavadních jednání je takový, že Morava nalezne a do voleb postaví svého kandidáta. Nechci ale teď spekulovat o jeho jménu, protože nechci nikoho předem diskvalifikovat. Jsem však přesvědčen, že to bude profesionál a přijatelný i pro českou komoru," dodal zastupující šéf svazu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články