Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Do výběru Vrby na Island se vrací Hořava

Praha Trenér fotbalové reprezentace Pavel Vrba udělal pro zápas kvalifikace o postup na mistrovství Evropy s Islandem tři změny oproti poslední nominaci na říjnové duely v Turecku a Kazachstánu. Do národního týmu se vrací Tomáš Hořava, naopak chybí Daniel Kolář. Ve dvaadvacetičlenné nominaci nechybějí hlavní opory kapitán Tomáš Rosický a brankář Petr Čech, Vrba ještě později dodatečně povolá jednoho hráče. Ve dvaadvacetičlenné nominaci není žádný úplný nováček. Fotbalisté se sejdou před soubojem s Islandem v úterý v Praze. Utkání se odehraje v neděli 16. listopadu v Plzni, přímý přenos odvysílá ČT sport a náš web.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrba zveřejnil nominaci na duel s Islandem

Češi se s Islandem 16. listopadu v Plzni utkají o první místo ve skupině A. Seveřané mají ze tří utkání kvalifikace stejně jako Vrbův celek plný počet devíti bodů a vedou tabulku díky lepšímu skóre 8:0.

Český tým nejprve v září porazil doma bronzové medailisty ze světového šampionátu Nizozemce 2:1, v říjnu pak zvítězil stejným poměrem v Turecku a následně triumfoval 4:2 v Kazachstánu.

V nominaci není žádný úplný nováček. Sparťanský brankář Bičík sice jako jediný nemá na kontě ani jeden reprezentační start, ale byl povolaný už na předchozí dva srazy. Před Tureckem a Kazachstánem ho ale kvůli zranění nakonec nahradil Pavlenka.

Plzeňský Hořava figuroval ve výběru na Nizozemce, ale na říjnové zápasy chyběl. "Už na Slovácku hrál velice dobře a proti Spartě podal mimořádný výkon, byl nejlepším a rozdílovým hráčem na hřišti. Proto se vrací do reprezentace. Dan Kolář je výborný fotbalista, ale Tomáš Hořava mě teď zaujal, proto jsem se rozhodl pro něj," uvedl Vrba.

Navzdory sobotnímu jasnému vítězství Plzně nad Spartou 2:0 neuvažoval o tom, že by nepovolal některé letenské hráče. "Určitě se nerozhoduji na základě jednoho utkání. Nemyslím, že by mělo ukazovat o jejich formě. Kdybych dal na tyhle věci, někteří hráči už by tu nebyli v srpnu. Ale nakonec tu naštěstí byli," prohlásil Vrba.

V nominaci nechybí plzeňský Radim Řezník, který musel v zápase se Spartou střídat. "V Plzni mi doktoři vyšli maximálně vstříc, hned po zápase jsem měl informace. Na rozdíl od jednoho klubu, kde jsem se ptal na stav jednoho hráče a doktor byl velice naštvaný, když to řeknu slušně, že se dovoluji ptát. Vím o Řezníkovi, že je v pořádku," prohlásil Vrba.

Trenér českého národního týmu Pavel Vrba
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Vrbu těší, že až na Rosického v Arsenalu většinou reprezentanti ve svých klubech pravidelně nastupují. "Většina hráčů má svou pozici velice silnou. Vzestup formy díky lepší pozici je jasně vidět na Necidovi, Vydrovi či Pilařovi. Hráčům pomohlo, že zahráli dobře v reprezentaci, a najednou ve svých klubech více hrají," řekl Vrba. "Jsem rád, že prostor už dostávají i hráči po zraněních jako Theo Gebre Selassie nebo Adam Hloušek," doplnil Vrba.

Nominace na utkání s Islandem:

Brankáři: Čech, Vaclík, Bičík

Obránci: Sivok, Kadeřábek, Řezník, Kadlec, Suchý, Limberský, Procházka, Pudil

Záložníci: Darida, Plašil, Krejčí, Dočkal, Hořava, Rosický, Pilař

Útočníci: Lafata, Necid, Vydra

Vrba ještě donominuje jedno jméno ze čtveřice Kopic, Pospíšil, Petržela, Šural.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články