Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Do vedení Sparty se zřejmě vrátí bývalý ředitel Bohemians Přibyl

Praha – Majitelé fotbalové Sparty Praha lákají zpět do svých služeb Lukáše Přibyla, který už v minulosti ve vedení letenského klubu byl. Později se stal ředitelem Bohemians 1905 a kvůli působení ve vršovickém celku se dostal před soud. V současnosti pracuje ve společnosti Sport Invest, která zastupuje přední české sportovce. Někdejší sportovní redaktor České televize by se měl stát na Letné prodlouženou rukou majitele klubu Daniela Křetínského, s nímž Přibyl o svém návratu intenzivně vyjednává.

Lukáš Přibyl
zdroj: isifa/VLP autor: Divíšek Marin

"Několikatýdenní jednání s panem Křetínským mohu potvrdit, ale nic není definitivní a rozhodnout by se mělo teprve v nejbližších dnech," uvedl Přibyl. Náplní jeho práce by mělo být vnitřní řízení klubu. "Pokud do Sparty přijdu, měl bych se na řízení klubu podílet s dalšími lidmi, kteří v něm již působí," dodal Přibyl, který by měl být místopředsedou představenstva. V hierarchii klubu jde o druhý nejvyšší post, předsedou představenstva je Křetínský.

Přibyl začal před lety ve Spartě jako tiskový mluvčí, později se stal členem nejužšího klubového vedení. Pak však vyslyšel hlas svého srdce, protože byl odmala fanouškem "Klokanů". Za své působení ve Vršovicích, které provázely nekonečné bitvy o následnictví Bohemians, byl nepravomocně odsouzen k podmínečnému trestu odnětí svobody za poškození věřitele v insolvenčním řízení při převodu práv tří hráčů zapsaných v konkurzní podstatě klubu FC Bohemians Praha.

Součástí trestu je i osmiletý zákaz působení v představenstvech společností. Rozsudek je nepravomocný, takže mu v současnosti nebrání v práci pro Spartu. "Stále jsem navíc přesvědčen, že se dovolám spravedlnosti a rozsudek bude zrušen," řekl Přibyl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články