Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Do Sparty míří Zápotočný, Kucka je jednou nohou v Janově

Praha - Fotbalová Sparta Praha hlásí první posilu zimního přestupního termínu. V noci na dnešek se s ní na tříapůlroční smlouvě domluvil stoper Tomáš Zápotočný, kluby jsou na transferu předběžně dohodnuty. Naopak slovenský fotbalista Juraj Kucka je blízko odchodu do FC Janov. Oba kluby se domluvily na přestupu, hráči zbývá absolvovat lékařskou prohlídku.

Sparta o Zápotočného přestupu příliš nahlas nespekulovala, její generální manažer Jozef Chovanec však naznačil, že s ním je ve spojení. Velký zájem o něj ale měl také další istanbulský klub Büyüksehir, jenže Sparta byla ve svém jednání rychlejší, navíc Zápotočný dal přednost přestupu a návratu do vlasti.

V úterý nabrala jednání rychlý obrat, Zápotočný ve společnosti svého agenta Pavla Pasky už domlouval kontrakt na Letné a Sparta současně vyjednávala s Besiktasem. S fotbalistou se pražský klub domluvil ještě večer, s Turky v noci na dnešek. "Zbývá dořešit administrativní záležitosti s Besiktasem," uvedl sparťanský mluvčí Ondřej Kasík.

Je nám líto, video expirovalo.
Spartu posílí Zápotočný

Tomáš Zápotočný:

"Sparta, to je tradice, historie. Kdyby mi někdo jako malému klukovi řekl, že jednou obléknu tenhle dres, odpověděl bych, že asi jen těžko."

Zápotočný na klubovém webu uvedl, že přestup do Sparty pro něj představuje splněný sen. "Nenechal jsem se zlákat velkými penězi, které mi nabízeli v Turecku. Zahrát si za Spartu, to je splněný sen," prohlásil fotbalista, který však nemůže Spartě pomoci v Evropské lize, neboť na podzim naskočil do stejné soutěže za turecký klub.

Třicetiletý defenzivní univerzál začínal s fotbalem v Příbrami, ale jméno si udělal až v Liberci, s nímž v roce 2006 získal mistrovský titul. Před čtyřmi lety zamířil do italského Udine a po roce se stěhoval do Besiktase, jenž ho nechal v minulé sezoně hostovat v Bursasporu. V české nejvyšší soutěži dosud odehrál 123 utkání a vstřelil 17 branek. Za národní tým nastoupil ke čtyřem zápasům, naposledy však hrál v roce 2007 proti Rakousku.

O Kuckovi se definitivně rozhodne ve čtvrtek

Juraj Kucka na dvoudenní zdravotní testy odlétá už dnes. Pokud dopadnou dobře, ve čtvrtek bude přestup zpečetěn. Kluby oficiálně přestupovou částku nepotvrdily, ale podle spekulací v Itálii doputuje na Letnou v přepočtu 88 milionů korun, Sparta navíc bude mít podíl z případného dalšího přestupu. Třiadvacetiletý Kucka během dvouletého angažmá odehrál na Letné 45 ligových zápasů a dal jedenáct gólů.

Sparta už má také konkrétní nabídku na útočníka Bonyho Wilfrieda, ale v jeho případě se přestup zřejmě přesune až na léto. "Na Bonyho už také dorazily konkrétní nabídky, ale zvlášť po odchodu Kucky je pro nás po sportovní stránce nepostradatelný. Pokud nepřijde skutečně výjimečná nabídka, budeme ho chtít udržet," vysvětlil letenský personální ředitel Jakub Otava situaci okolo útočníka z Pobřeží slonoviny, kolem kterého se točí několik klubů. Největší zájem zatím podle zákulisních informací projevil turecký Bursaspor.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články