Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Do semifinále Poháru ČMFS jde trio Slovácko, Sparta a Teplice

Ostrava - Fotbalisté Ostravy po sérii ligových nezdarů skončili i v Poháru ČMFS. Baník dnes v odvetě čtvrtfinále na Bazalech jen remizoval 1:1 s druholigovým Slováckem, které tak po domácím vítězství 1:0 postupuje mezi nejlepší čtyři týmy. Domácím z krize nepomohla ani výměna trenérů. Sparťané si v druhé dnešní odvetě spravili chuť po úvodním nepřesvědčivém výkonu a domácí remíze 0:0 s Plzní, kterou dnes dokázali porazit 3:0. Fotbalisté Plzně ani ve třetím utkání proti Spartě během třinácti dnů nedokázali vstřelit gól. Pražané tak i nadále mohou usilovat o čtvrtý pohárový titul po sobě. Tepličtí ve večerním zápase v Liberci zabojovali a ve druhém poločase vstřelili dva góly. Náskok 2:0 již dokázali do konce utkání udržet. Trio semifinalistů zítra doplní tým z dvojice Slavia-Zlín.

V první dnešní odvetě na ostravských Bazalech Baník pod novým trenérským vedením zpočátku pookřál. Lička udělal ve srovnání s posledním ligovým utkáním na Bohemians v sestavě pět změn včetně vynucené náhrady za distancovaného Marka a Ostravě to alespoň v úvodu šlo k duhu.

Ličkův asistent Pánik se mezitím vydal s blokem sledovat dění na hřišti z nadhledu tribuny a v 25. minutě si hned mohl poznačit gólovou akci. Rajtoralův centr z pravé strany jeden z hostujících zadáků trestuhodně podskočil a profitoval z toho Mičola, který míč z malého čtverce napálil pod břevno.

Z dozvuků ostravské převahy vzešla ještě Zeherova nebezpečná hlavička, která však těsně minula břevno. Slovácko potlačilo územní převahu protivníka a brzy po změně stran zaskočilo favorita i gólem. Ondřejkův volej od pravého kraje pokutového území v tlačenici s Čtvrtníčkem usměrnil jako poslední do vlastní sítě Bolf a poslal tak svého soupeře do semifinále.

Sparta slaví postup po svědomitém výkonu

Ve Štruncových sadech začala lépe než před čtyřmi dny a brzy také přišly šance. První možnost měl v deváté minutě Kušnír, jehož střílený centr vyděsil Daňka. Hosté dál pokračovali v aktivní hře a v 21. minutě se dočkali vedoucí branky. Kulič si naběhl za obranu na povedenou Vackovu kolmici a s přehledem uklidil balon přesně k tyči. Viktoria najednou musela k postupu vstřelit nejméně dvě branky, a to její hráče znatelně svazovalo. Až po půlhodině Západočeši pochopili, že nemohou spoléhat na dlouhé nakopávané míče, a začali více kombinovat po zemi.

Plzeňskou snahu o zvrat zmrazila situace z 55. minuty. Limberský ve vápně nešikovně fauloval Holendu a Kladrubský nařízenou penaltu s přehledem proměnil. Od té doby Sparta definitivně ovládla utkání a za dalších pět minut už vedla o tři branky po individuální akci a střele agilního Vacka.

Domácí chtěli dát aspoň gól, jenže naráželi na skvělého Blažka, jenž výtečně vychytal Kolářovu a Petrželovu střelu, a Jiráček pro změnu pálil nad. Západočeši rezignovali na obranu a Sparta mohla náskok několikrát zvýšit. V 78. minutě však Kucka trefil jen břevno a neuspěli ani střídající Piroska s Kadlecem.

Tepličtí zlepšovali výkon s přibývajícími minutami

Liberecký Slovan začal v domácí odvetě proti Teplicím mohutným náporem, díky kterému již v 5. minutě rozezvučel břevno domácí Smetana. I v dalších minutách hrozil Liberec, a to především ze standardních situací. Tepličtí se však s postupem poločasu herně zvedli a pod vedením Vachouška začali ohrožovat domácí branku.

Slovan vadnul i po poločase a hostům nechával čím dál víc prostoru. Mareš ve 49. minutě ještě na centr beka Rosy nedosáhl, ale další průnik z levé teplické strany už byl pro domácí kritický. Po dalším Rosově průniku se míč dostal až k Vachouškovi, který zůstal mezi stopery úplně volný a povedenou střelou k tyči přiblížil Teplice k postupu. Dvacet minut před koncem hosté znovu unikli po levém křídle a Verbířův centr tentokrát hlavou přesně zakončil stoper Klein.

Diváci v tu chvíli začali houfně opouštět stadion v předtuše, že jejich oblíbenci kýžené tři góly k postupu vstřelit nedokážou. Realita jim dala za pravdu, zlomení domácí už výsledek nezkorigovali. Naopak teplický triumf v nastavení mohl zpečetit střídající Hašek, který po další přihrávce výtečného Vachouška přestřelil břevno.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články