Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Do semifinále LM jdou hráči Chelsea a Realu

Praha - Fotbalisté Chelsea s brankářem Petrem Čechem si po třech letech zahrají semifinále Ligy mistrů poté, co vyřadili Benfiku Lisabon. Doma vyhráli 2:1 a navázali na vítězství 1:0 z Lisabonu. O finále se za dva týdny Chelsea utká s obhájcem titulu Barcelonou. Druhou dvojici tvoří Real Madrid, který završil hladký postup přes APOEL Nikósie, s Bayernem Mnichov. Real dnes zvítězil 5:2 i díky dvěma trefám Cristiana Ronalda, před týdnem na Kypru vyhrál 3:0.

Utkání Chelsea - Benfica
zdroj: AP

Chelsea si v utkání s Benfikou zahrávala, ale nakonec může slavit. Domácí vedli od 21. minuty po proměněné penaltě záložníka Lamparda, potom však trnuli, když pět minut před koncem vyrovnal Javi García a hosty dělil jediný gól od postupu. Ve druhé minutě nastavení stvrdil postup Chelsea střídající Portugalec Raul Meireles. Benfice v odvetě uškodilo, že od 40. minuty hrála bez vyloučeného Maxiho Pereiry. Chelsea si zahraje šesté semifinále za posledních devět let.

Petr Čech
zdroj: AP

Chelsea sice v Premier League tápe, ale v nejlepší evropské klubové soutěži se jí daří. Na Stamford Bridge "Blues" vyhráli i pátý letošní zápas v LM. Důležitý okamžik odvety přišel ve 21. minutě: domácího beka Colea v pokutovém území nedovoleně tělem zastavil Javi García, který v obraně musel zaskočit při absenci tří stálých stoperů, a Lampard při penaltové exekuci nezaváhal stejně jako před třemi týdny při osmifinálovém domácím duelu s Neapolí.



Benfica se ani při pomyslném dvoubrankovém manku nevzdala a ukázala velkou ofenzivní sílu. I když portugalský tým hrál v oslabení, nadělal domácím hodně problémů. Chelsea málem doplatila na to, že ve druhém poločase Ramires, Torres a Kalou nedali jasné šance.

Cristiano Ronaldo
zdroj: AP

V 85. minutě se Čech při rohu nechal přeskočit Javim Garcíou a Benfica se postarala o drama. V další nadějné šanci navíc selhal Nelson Oliveira. Chelsea uklidnil až střídající žolík z lavičky: Raul Meireles v prestižní bitvě proti krajanům definitivně rozhodl povedenou ranou do šibenice a jako bývalou hvězdu Porta jej branka proti Benfice musela těšit dvojnásob.

Real si naopak s Nikósií mohl užít pohodový zápas. V poločase vedl už o dvě branky. O jeden gól se postaral i Kaká, který zaznamenal už 27. trefu v Lize mistrů, čímž vyrovnal brazilský rekord svého hvězdného předchůdce Rivalda. Nikósie byla za sympatický výkon odměněna dvěma góly po přestávce, ale k senzaci bylo daleko.

Domácí nakonec hostujícího brankáře Parda, který zastoupil hrdinu čtvrtfinálového souboje s Lyonem Chiotise, překonali pětkrát. Podruhé v utkání se prosadil Cristiano Ronaldo, který letos v LM nastřádal už osm branek a ve všech soutěžích nastřílel 49 gólů. Real v tomto ročníku soutěže vyhrál devátý z deseti zápasů a kouč José Mourinho uspěl i ve svém šestém čtvrtfinálovém souboji.

Odvetná čtvrtfinálová utkání Ligy mistrů:

Chelsea - Benfica Lisabon 2:1 (1:0) 
Branky: 21. Lampard z pen., 90.+2 Meireles - 85. Javi García. Rozhodčí: Skomina (Slovin.). ČK: 40. Maxi Pereira (Benfica). Diváci: 40.000. První zápas 1:0. Postupuje Chelsea. 
    
Real Madrid - APOEL Nikósie 5:2 (2:0)
Branky: 26. a 75. Cristiano Ronaldo, 37. Kaká, 80. Callejón, 84. Di María - 67. Manduca, 82. Solari z pen. Rozhodčí: Rochi (It.). Diváci: 50.000. První zápas 3:0. Postupuje Real Madrid. 
    
Semifinálové dvojice:
Chelsea - Barcelona, Bayern - Real.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články