Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Do reprezentace se vrací Barák s Vydrou, nováčkem je Petrášek

V nominaci české reprezentace na říjnové zápasy na Kypru, v Izraeli a ve Skotsku je překvapivě nováček obránce Tomáš Petrášek z polského týmu Raków Čenstochová. Do národního celku se po delší době vracejí záložník Antonín Barák a útočník Matěj Vydra. Trenér Jaroslav Šilhavý ještě dodatečně povolá dva až tři hráče.

Antonín Barák (vpravo) v utkání proti Kataru
zdroj: FAČR autor: Jan Tauber

V říjnovém termínu se kvůli dlouhé koronavirové pauze v první polovině roku budou nezvykle hrát tři reprezentační zápasy místo tradičních dvou.

Příští středu se nejprve český tým představí v přípravě na Kypru a pak nastoupí ke dvěma venkovním duelům Ligy národů. Nejprve bude hrát 11. října v Izraeli a 14. října ve Skotsku.

Osmadvacetiletý Petrášek byl v hledáčku národního týmu už delší dobu. V Čenstochové se coby obránce prosazuje i střelecky - v minulém ročníku tamní ligy dal šest branek, o sezonu dříve dokonce osm.

"Už jsme ho sledovali několik zápasů. Ještě než vznikla první vlna pandemie, už jsme měli za ním naplánovanou jízdu. Nakonec k tomu nedošlo. Přesvědčuje i střelecky, ač hraje středního obránce. Je to kvalitní hráč, výborný ve fyzických parametrech. Uvidíme, jak si řekne o místo dál," řekl Šilhavý.

Je nám líto, video expirovalo.
V nominaci fotbalistů je novic Petrášek, vracejí se Barák a Vydra

Barák, který od nové sezony hostuje ve Veroně, se vrací do národního mužstva po dvou letech, Vydra z Burnley hrál za reprezentaci naposledy loni v březnu.

"Tito hráči s námi tady delší čas nebyli. Matěj Vydra si vydobyl místo v Burnley a stejně tak Tonda Barák se posunul na hostování do Verony. Hrají pravidelně, takže i z tohoto pohledu jim chceme dát prostor, abychom je oba po dlouhé době viděli. Víme, jací jsou to hráči," uvedl Šilhavý.

Ve výběru nechybí mladík ze Sparty Adam Hložek, který v září absolvoval premiéru v národním A-týmu a stal se historicky nejmladším hráčem české reprezentace. Vrací se také uzdravený obránce David Hovorka.

Po zářijových úvodních zápasech Ligy B, která je druhou ze čtyř úrovní soutěže, mají Šilhavého svěřenci na kontě výhru a porážku.

Nejprve zvítězili na Slovensku 3:1, kvůli pozitivnímu testu na koronavirus u dvou členů realizačního týmu ale muselo být mužstvo následně rozpuštěno.

Narychlo složený improvizovaný výběr z hráčů českých klubů a plný nováčků poté podlehl pod vedením dočasného kouče Davida Holoubka Skotsku 1:2.

Nominace české reprezentace na říjnové zápasy:

brankáři: Tomáš Vaclík (Sevilla), Jiří Pavlenka (Brémy), Ondřej Kolář (Slavia)

obránci: Vladimír Coufal, David Hovorka, Ondřej Kúdela, Jan Bořil (všichni Slavia), Tomáš Petrášek (Čenstochová/Pol.), Ondřej Čelůstka (Sparta), Pavel Kadeřábek (Hoffenheim), Filip Novák (Fenerbahce)

záložníci: Bořek Dočkal, Adam Hložek (oba Sparta), Tomáš Souček (West Ham), Lukáš Masopust (Slavia), Jan Kopic (Plzeň), Vladimír Darida (Hertha), Antonín Barák (Verona), Alex Král (Spartak Moskva), Jakub Jankto (Sampdoria)

útočníci: Michael Krmenčík (Bruggy), Patrik Schick (Leverkusen), Matěj Vydra (Burnley)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články