Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Do Plzně se vrací trenér Koubek, Viktorii povede už potřetí

Miroslav Koubek po skončení smlouvy v Hradci Králové povede fotbalisty Plzně. Zkušený trenér se do západočeského klubu vrací po osmi letech, v ročníku 2014/15 získal s Viktorií titul. Nahradí Michala Bílka, který po vypršení kontraktu třetí tým uplynulé ligové sezony opustil. V jednasedmdesáti letech nejstarší trenér v nejvyšší soutěži podepsal s plzeňským klubem roční smlouvu.

Je nám líto, video expirovalo.
Koubek: Je to příjemné, ale zavazující překvapení

Koubek povede Plzeň už potřetí. Během předchozího angažmá s ní získal svůj jediný ligový titul v roli hlavního trenéra, u týmu ale tehdy vydržel jen rok.

V srpnu 2015 byl po vyřazení v kvalifikaci Ligy mistrů a nepovedeném vstupu do domácí soutěže odvolán. Předtím Koubek působil ve Viktorii v letech 2000 a 2001, kdy klub sestoupil do druhé ligy.

Plzeňský klub se rozhodl k trenérské změně po nepovedené jarní části uplynulé sezony. Západočeši neudrželi v lize po podzimu vedoucí příčku a klesli na třetí místo tabulky za mistrovskou Spartu a druhou Slavii.

Šéf Viktorie Adolf Šádek neprodloužil smlouvu s koučem Bílkem, jenž tým vloni nečekaně dovedl k titulu a v létě pak do skupiny Ligy mistrů. Plzeňští se zajímali i o trenéra Slovácka Martina Svědíka, tato varianta ale nakonec padla.

"Novým trenérem bude Miroslav Koubek. Rozhodli jsme se tak na základě jeho nesporných odborných kvalit, zkušeností i stylu, jakým se týmy pod jeho vedením prezentují," uvedl Šádek.

"Nabídky z Viktorie si nesmírně vážím. Jde o jakési ocenění mé práce a jsem rád, že jsme se domluvili. Do práce mám obrovskou chuť a je před námi velká výzva," řekl Koubek.

Na návrat do známého prostředí se těší. "Slavili jsme společně velký úspěch v podobě mistrovského titulu. Jsou to vzpomínky, na které nejde zapomenout. Tento moment mám dokonce zvěčněný v podobě tetování, což všichni dobře vědí," podotkl kouč s úsměvem.

V posledních dvou letech Koubek trénoval Hradec Králové. Někdejší brankář v minulé sezoně "votroky" coby nováčka nečekaně dovedl k šestému místu v ligové tabulce, v uplynulém ročníku se Východočeši v nadstavbě představili ve skupině o umístění a po porážce ve finále s Libercem skončili osmí.

Domácí zápasy Královéhradečtí hráli v azylu v Mladé Boleslavi. Koubek kvůli těžšímu průběhu koronaviru u "votroků" skončil předčasně a v posledních devíti zápasech sezony ho zastoupil asistent Stanislav Hejkal.

Koubek převezme mužstvo 19. června na startu přípravy. Viktorii čeká kvalifikace Evropské konferenční ligy. "Již nyní však společně intenzivně pracujeme na složení kádru pro novou sezonu," podotkl Šádek.

"Je před námi hodně práce a je zapotřebí začít ihned naplno pracovat. Budeme chtít být maximálně připraveni na start nové sezony, ve které nás čekají jak ligové zápasy, tak i boj v evropských předkolech. Nyní se však zaměříme především na kvalitní přípravné období," řekl Koubek.

Jeho novým asistentem bude bývalý ligový obránce Jan Trousil, který naposledy vedl druholigový Vyškov.

V realizačním týmu zůstávají Marek Bakoš, Zdeněk Bečka a trenér brankářů Matúš Kozáčik, naopak s Bílkem skončila klubová legenda a bývalý kapitán Viktorie Pavel Horváth.

Po předchozím angažmá v Plzni vedl Koubek vedle Hradce Králové ještě Bohemians 1905. Předtím v české lize působil také ve Slavii, Mladé Boleslavi, Ostravě a na Kladně. Dělal rovněž asistenta u reprezentace.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články