Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Do osmifinále LM postoupili favorité Barcelona a Inter

Praha - Fotbalová Liga mistrů zkompletovala v závěrečném hracím dnu základních skupin seznam osmifinalistů. Posledními postupujícími do jarních bojů se staly favorizované týmy Barcelony a Interu Milán, které nakonec odvrátily hrozbu nečekaného vyřazení, německý Stuttgart a řecký Olympiakos Pireus. Nejpočetnější zastoupení ve vyřazovací fázi mají anglická, italská a španělská liga - z každé z elitních soutěží se v osmifinále představí celkem tři celky. Další informace také přináší server fotbalživě.cz.

Ve vyrovnané skupině F mohly před dnešním programem postoupit všechny čtyři týmy, ale nakonec se radovali favorité. Víc práce měla zpočátku Barcelona. Obhájce titulu vstoupil do duelu na hřišti Dynama Kyjev nejhůře, jak mohl - už po dvou minutách prohrával po zaváhání brankáře Valdése při přímém kopu, který zahrával Milevskij. Inter půl hodiny hledal klíč k pevné obraně ruské Kazaně. V 31. minutě Balotelli krásnou patičkou nahrál Eto'ovi a Kamerunec svým prvním gólem v soutěži po příchodu z Barcelony poslal favorita do vedení. Pojistku pak přidal v 64. minutě z přímého kopu autor přihrávky na úvodní trefu Balotelli.


Německému Stuttgartu se v klíčovém duelu proti rumunskému celku Unirea Urziceni vyplatila víkendová trenérská rošáda. Efekt nového kouče Christiana Grosse zafungoval bleskurychle - do jedenácté minuty vedli domácí již 3:0. Na jejich postupu pak už nic nezměnilo ani snížení hostujícího Semeda z úvodu druhé půle. Nemocný Jan Šimák v sestavě domácího výběru chyběl.

Ve druhém duelu skupiny potvrdila první místo Sevilla, která zdolala Glasgow Rangers 1:0 a připsala si jubilejní 50. výhru v evropských pohárech. Jedinou branku vstřelil v osmé minutě z penalty Kanouté a jednalo se o 150. gól Sevilly v pohárové Evropě.


Účast v jarní fázi soutěže si zajistil Olympiakos Pireus. Řecký celek využil toho, že již jistý postupující Arsenal nastoupil bez mnoha opor včetně zraněného Tomáše Rosického. Olympiakos zvítězil díky Leonardově gólu z úvodu druhého dějství 1:0. Tím definitivně přišel o naději na vyřazovací fázi Standard Lutych. Belgický klub byl nakonec rád, že v jubilejním 50. utkání Ligy mistrů odvrátil až v nastavení porážku od nizozemského Alkmaaru. Na hostující lavičce už nebyl odvolaný kouč Ronald Koeman.


Ve skupině E šlo už jen o první příčku a lepší výchozí pozici pro osmifinálový los. Tu si nakonec zajistila Fiorentina, který vyhrála v Liverpoolu 2:1. Vítěz soutěže z roku 2005 už dříve ztratil naději na postup a dnešní porážkou jen korunoval nevydařenou podzimní sezonu. Druhý ve skupině skončil Lyon, který i s několika náhradníky deklasoval maďarský Debrecín 4:0. Hosté neuhráli při své premiéře v soutěži ani bod.

Utkání 6. kola základních skupin fotbalové LM:

Skupina E: FC Liverpool - AC Fiorentina 1:2 (1:0), Olympique Lyon - VSC Debrecín 4:0 (2:0)
     
Skupina F: Inter Milán - Rubin Kazaň 2:0 (1:0), Dynamo Kyjev - FC Barcelona 1:2 (1:1) 
     
Skupina G: VfB Stuttgart - Unirea Urziceni 3:1 (3:0), FC Sevilla - Glasgow Rangers 1:0 (1:0)
     
Skupina H: Olympiakos Pireus - FC Arsenal 1:0 (0:0), Standard Lutych - AZ Alkmaar 1:1 (0:1)

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články