Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Do Ondrášovka Cupu vstoupí Ostrava a Jablonec

Praha - Další dva prvoligové celky dnes vstoupí do domácího fotbalového poháru. Z Ondrášovka Cupu dosud vypadla z týmů nejvyšší soutěže pouze Příbram, dalším celkům se podařilo pokusy o překvapení odrážet. Tentokrát se bude snažit obstát Jablonec na půdě Roudnice a trápící se Ostrava v Uničově. Ostrava se bude na Hané snažit především zapomínat na nezdary z úvodu sezony. Jenže třetiligový Uničov na rozdíl od Baníku zažívá výborné období: V prvních třech kolech MSFL získal plný počet bodů a je pouze o skóre druhý. Souboj je proto očekáván s velkým napětím.

Ilustrační foto

Tím spíše, že na Bazalech není čas na experimenty a trenér Pavel Malura zřejmě nebude šetřit nikoho ze zkušených hráčů. Vítězství nad týmem z nižší soutěže totiž může mít pro Baník psychologický přínos. "Je to pro nás další možnost, jak zapracovat na celkovém zlepšení. Chceme rozhodně uspět, i když prioritou je pro nás sobotní ligový zápas s Bohemkou," řekl trenér Malura, kterému scházejí zranění Frejlach, Šmejkal a Ferenčík.

Roudnice postoupila do třetí ligy a na premiéru s Karlovými Vary dorazilo přes tisíc diváků. Dá se proto očekávat, že na ambiciózní prvoligový klub dorazí plný dům, zvlášť když svěřenci Mariána Řízka na úvod poháru vyřadili Bohemians Praha.



Jablonečtí budou chtít potvrdit vysoké ambice, Severočeši patří tradičně mezi kluby, které si brousí zuby na pohárový triumf. Kapitán Petr Pavlík se těší na bouřlivou atmosféru, která bude zápas doprovázet. "Je jedině dobře, že v Roudnici chodí lidé na fotbal a ať se přijdou podívat i na Jablonec. Předvádíme teď kvalitní fotbal a přijedeme s jednoznačným cílem postoupit," uvedl Pavlík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články