Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Do Liverpoolu se chystají houfy sparťanů

Praha - Sparťanští fotbalisté budou mít v utkáních Evropské ligy proti Liverpoolu vydatnou podporu nejen na domácím stadionu, ale také na hřišti soupeře. Český mistr dostane od anglického klubu k dispozici 2 400 vstupenek a dá se očekávat, že budou bezezbytku vyprodány. Severoanglický přístav tak zažije invazi českých fanoušků, kterou zde pamatují naposledy před dvěma zápasy Eura 1996 s Itálií a Ruskem. Organizovaně zamíří do Liverpoolu sedm leteckých speciálů a desítky autobusových zájezdů, další fanoušci pocestují po vlastní ose.

Sparta využije všech volných míst v sektoru, která bude mít k dispozici. Postup do jarní fáze Evropské ligy a navíc jméno slavného soupeře vyprovokovaly fanoušky k nebývalé aktivitě. Občanské sdružení "Dvanáctým hráčem jsme my" dokonce vypraví vlastní letadlo, dalších šest letů spoluorganizuje klub a ve všech případech už je vyprodáno. "Tři letadla zaplnila cestovní kancelář Exim Tours, další tři jsou přímo klubová," uvedl mluvčí klubu Ondřej Kasík. V nich bude vedení klubu, hráči s realizačním týmem, obchodní partneři a novináři.

"Ten zájem dokážu pochopit a jsem za to pochopitelně velice rád. Nejen doma, ale i v Liverpoolu očekáváme velkou diváckou podporu a je třeba za to poděkovat," prohlásil trenér Jozef Chovanec na začátku zimní přípravy.

Fanoušci cestující s organizovanými zájezdy budou mít vesměs vstupenky zajištěny, další se začnou prodávat ve chvíli, až budou do Prahy doručeny fyzicky z Anglie. "Předpokládáme, že to bude začátkem února," odhadl Kasík.

Předprodej na domácí zápas začne pro majitele permanentek příští pondělí. Dál platí fanouškovská výzva, aby si diváci obou utkání nechali dorůst na obě utkání kníry jako připomenutí ozdoby, kterou použili hráči v posledním duelu proti CSKA Moskva.

Sparťané se připraví na turnaji v Dubaji

Fotbalisté měsíc před prvním vzájemným zápasem (17. února na Letné) zahájí v tomto týdnu herní přípravu. Ve středu odletí do Spojených arabských emirátů na turnaj Dubai Football Cup, kterého se vedle českého mužstva zúčastní také vítěz Íránského poháru Persepolis FC, Zenit Petrohrad, Žilina, Šachtar Doněck a mistr Saúdské Arábie Al Hilál.

AC Sparta Praha
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články