Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Do Liverpoolu přichází ostrostřelec Suárez

Liverpool (Británie) - Soupeř pražské Sparty v Evropské lize FC Liverpool koupil výraznou posilu, uruguayského kanonýra Luise Suáreze, který přijde za 26,5 milionu eur (644 milionů korun) z Ajaxu. Informaci potvrdili zástupci obou klubů. Od příchodu do slavného anglického klubu dělí produktivního střelce jen povinná lékařská prohlídka. Sparťané se ale Suaréze obávat nemusejí. Jelikož už na podzim hrál Ligu mistrů za Ajax, nesmí na jaře nastoupit v pohárovém utkání za nový klub.

Přestože se v tomto týdnu zdálo, že ofenziva Liverpoolu bude oslabena odchodem Fernanda Torrese do Chelsea, stal se pravý opak. Vedení sedmého týmu anglické ligy odchod úřadujícího mistra světa zamítlo a naopak k němu do útoku získalo čtyřiadvacetiletého Suáreze.

"Rozumím, že Luis chtěl do Liverpoolu odejít. Jde o krásný klub. Jeho odchod je pro nás velkou ztrátou, ale máme dost kvality na to, abychom vyhrávali i bez něj," řekl kouč Ajaxu Frank de Boer.

Zakoupení Suaréze je největší investicí společnosti NESV, která získala liverpoolský klub loni v říjnu. Otázkou zůstává, v jaké formě Suárez do Liverpoolu dorazí. Uruguayský kanonýr totiž v nizozemské lize od konce listopadu nehrál, protože ve šlágru s PSV Eindhoven kousl do ramene protihráče Otmana Bakkala a od disciplinární komise dostal trest na sedm zápasů. Ten měl Suárezovi vypršet až 4. února, během nucené pauzy útočník nastoupil jen k zápasům proti Realu Madrid a AC Milán.

Suárez patří k nejlepším kanonýrům evropských lig za poslední roky. Nejvíce se mu vydařila minulá sezona, kdy v 33 ligových zápasech zaznamenal 35 branek a získal v Nizozemsku titul fotbalisty roku. Svou formu si odvezl i na světový šampionát, kde třemi góly přispěl k postupu Uruguayců do semifinále. Odchovanec Nacionalu Montevideo odešel do Evropy v roce 2006 a první sezonu strávil v Groningenu. O rok později už nastupoval za Ajax, v jehož dresu stihl pokořit metu stovky soutěžních branek.

Suárez kousá do Bakkaly
zdroj: YouTube
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články