Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Do Klubu ligových kanonýrů penaltou, kterou kopat nechtěl. Určil mě trenér, popsal Škoda

Prestižní střeleckou metu pokořil, ale porážka 1:3 radost z individuálního úspěchu pokazila. Útočník tureckého Rizesporu Milan Škoda přiznal, že na pokutový kop, díky němuž vstoupil jako 74. člen do Klubu ligových kanonýrů, jít v pondělním utkání proti Antalyasporu nechtěl. Ze 100 ligových gólů mu v paměti nejvíce utkvěly právě penalty, které proměnil proti Spartě.

Milan Škoda (vpravo) oslavuje se spoluhráči z Rizesporu gól
zdroj: ABACA

"Jsem na penalty určený společně s dvěma dalšími hráči. Abych řekl pravdu, v Antalyi jsem penaltu ani kopat nechtěl. Prohrávali jsme 0:3 a byla 98. minuta, takže jsem po tom ani tolik netoužil. Trošku se tam handrkovali o to, kdo si to kopne, a trenér pak dal z lavičky pokyn, že mám jít já," řekl Škoda.

"Úleva to trošku je, že mám stovku za sebou a že už se to nebude furt někde zmiňovat. Jsem samozřejmě rád, ale moc mě to netěší kvůli tomu, že jsme prohráli," doplnil

Dodatečně mu blahopřál i obránce Ondřej Čelůstka, který do zápasu na straně vítězného celku nezasáhl. "Hned po utkání jsme neměli možnost se potkat, takže jsme spolu nemluvili, ale v úterý mi nahrál hlasovou zprávu, kde mi pogratuloval," pokračoval pražský rodák.

Po restartu turecké ligy se trefil v obou utkáních. "Jsem samozřejmě rád, že jsem dal gól v minulém střetnutí i teď, ale přece jen potřebuji dávat góly i ze hry. Potřebuji se dostávat do šancí, což v minulých dvou duelech moc nebylo. Věřím, že nějaké šance přijdou a proměním je," konstatoval Škoda, jenž proti Galatasarayi dorazil vlastní penaltu.

Góly proti Spartě jsou nejvíc  

Za Bohemians 1905 vstřelil 17 ligových branek, ve Slavii 77 a po lednovém přestupu z Edenu do Turecka přidal dalších 6 zásahů. Těžko se mu ale vybírá jeden, který by si vždy vybavil. Utkvěly mu zejména důležité proti Spartě. "Hlavně třeba ty z penalt v 90. minutě, což se stalo dvakrát. To byly pro mě nervy a vypjatá situace," vzpomínal Škoda.

Nyní doufá, že se s Rizesporem zachrání - od sestupu dělí klub jediný bod. Ve zbylých šesti kolech ho vyjma sedmého Fenerbahce čekají týmy, které jsou na tom bodově jen o málo lépe, stejně nebo dokonce hůře. "Je samozřejmě dobře, že hrajeme s těmi, co jsou s námi namočení, ale věřte, že to není úplně lehké. Kolikrát mi přišlo, že se nám hraje lépe s těžkými soupeři než s papírově slabšími," prohlásil autor čtyř reprezentačních gólů.

"Musíme to hlavně zvládat doma. Věřím, že když to doma zvládneme a povede se nám vyhrát něco venku, nebo alespoň sebrat nějaké remízy, tak se zachráníme," zakončil Škoda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články