Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Do hradeckého fotbalového klubu by mohli od léta vstoupit Ulich a partneři

Hradec Králové - Bývalý reprezentační záložník Ivo Ulich a na něj napojená skupina tří podnikatelů pravděpodobně vstoupí od 1. července do prvoligového celku FC Hradec Králové. Za podíl dvaceti procent v klubu by měla východočeskému městu zaplatit 3,4 milionů korun a během první sezony by na provoz hradecké kopané měla dát šest až osm milionů korun.

Ivo Ulich a Miroslav Baranek
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Konečné slovo o prodeji akcií budou mít zastupitelé. Podle náměstka primátora Jindřicha Vedlicha (TOP 09) by se mohla naplnit dlouholetá snaha města získat pro klub strategického partnera, od kterého očekává lepší financování a po sportovní stránce umístění celku v první polovině prvoligové tabulky.

V této sezoně klub, který je ze 100 procent majetkem města, bojuje o udržení v nejvyšší soutěži. Sedm kol před koncem ročníku má na pozice zajišťující záchranu čtyřbodový náskok.

Ulich je bývalý hráč Hradce Králové, působil také ve Slavii Praha či v nejvyšší německé soutěži. Nyní podniká, je majitelem společnosti M&T kliky.

Jeho partnery jsou podle materiálů projednaných radou města dlouholetý obchodní ředitel fotbalové Slavie Praha a majitel společností Whistler a České loděnice Radek Šenk, dále majitel spediční firmy Kristensson Roman Kubec a spolumajitel společnosti FV Plast Georgios Karadzos.

"Jsou to srdcaři, kteří znají hradecký klub a již dlouhodobě mají zkušenosti s fotbalem a se sháněním financí a vrcholovým managementem ve sportu," charakterizoval Vedlich zmíněné uchazeče.

O majetkový vstup do klubu se kromě Ulicha ucházejí ještě investiční skupina kolem italského podnikatele Alessandra Barilliho a hradecká společnost Koncedo, která vystupuje ve sdružení se společností Hala Kněžmost z Rudné u Prahy.

Všichni tři uchazeči budou podle Vedlicha pozváni 25. dubna na zasedání zastupitelstva, kde budou mít možnost svůj projekt zastupitelům představit. Zatím uchazeči své nabídky přednesli městským radním.

Projekt vstupu Ulicha a partnerů se podle Vedlicha naplní i v případě, že by Hradec sestoupil do druhé ligy. 

Nová východní tribuna Všesportovního stadionu v Hradci Králové
zdroj: ČT24

Rozpočet klubu na současnou sezonu je podle generálního ředitele klubu Richarda Jukla asi 64 milionů korun, z nichž zhruba 30 milionů tvoří dotace města.

Budoucnost fotbalu v Hradci však podle něj není jen o penězích, ale hlavně o vybudování nového stadionu. Město stavbu nové arény za 400 milionů korun na místě již zcela nevyhovujícího malšovického stadionu chystá, stavba by mohla začít zkraje roku 2018.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články