Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Do fotbalové Sparty má namířeno Slovák Lačný

Praha - Fotbalisté Sparty Praha zřejmě získají první zimní posilu. Na Letnou by měl přestoupit jednadvacetiletý slovenský útočník Miloš Lačný z Ružomberku. Vedení pražského klubu dojednává přestup fotbalisty, o kterého během zimní přípravy usiloval také Celtic Glasgow a některé ruské celky. Závěrečná jednání mezi oběma kluby potvrdili sparťanský personální ředitel Jakub Otava i hráčův agent Pavel Zíka z agentury Sport Invest International.

Jednadvacetiletý Lačný by měl na Letné podepsat tříletý kontrakt a s týmem zahájit už zimní přípravu, do které sparťané vstoupí ve středu 6. ledna. "Lačného dlouhodobě sledujeme, s trenérem Jozefem Chovancem jsme ho dvakrát osobně sledovali a máme o něj zájem," uvedl Otava, podle kterého se klub vyjádří až poté, co budou jednání dotažena do konce. Podobně se vyjádřil i Zíka. "Je to jeden z nejtalentovanějších slovenských fotbalistů a není tajemstvím, že oba kluby už našly společnou řeč. Teď se dolaďuje hráčova smlouva na Letné," uvedl.

Sparta hned po skončení podzimní sezony avizovala, že by ráda do každé řady přivedla jednoho hráče, přičemž manažer a trenér Chovanec naznačil, že půjde i o hráče ze zahraničí. Sparta si nakonec vybrala Lačného, který v Ružomberku hrával pod českými trenéry Michalem Bílkem a Františkem Strakou a po boku sparťanské legendy Jiřího Novotného a Juraje Kucky, který se na Letné už dostatečně aklimatizoval.

O hráče se zajímal i Celtic

Člen slovenské jednadvacítky na sebe výrazně upozornil v dresu Ružomberku především na jaře, kdy se stal s 11 góly nejlepším kanonýrem slovenské ligy, pět branek přidal na podzim. Už v létě si ho vyhlédl Celtic, který si ho v první polovině prosince pozval na dvoutýdenní testy. Během nich nastoupil k přípravě za rezervní tým proti Evertonu a vstřelil jediný gól zelenobílých.

Skotský klub ho chtěl pozvat ještě na jedny testy, ale s těmi už hráč s agentem nesouhlasili. "Zájem je i z Ruska a bundesligy, ale podle mého by nejlepším dalším postupným krokem v jeho kariéře byla právě Sparta," tvrdí hráčův manažer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články