Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Do fotbalové Slavie se vrací Lukáš Jarolím

Špindlerův Mlýn - Po třech letech strávených v italské Sieně se do Slavie Praha vrací třiatřicetiletý záložník Lukáš Jarolím. Oznámil to v rámci mediálního dne na kondičním soustředění na Švýcarské boudě ve Špindlerově Mlýně. S vedením týmu pak ve večerních hodinách podepsal smlouvu na jeden rok se stejně dlouhou opcí. Syn staronového trenéra Slavie Karla Jarolíma dorazil za budoucími spoluhráči ve středu večer a dnes s nimi absolvoval první výšlap se zátěží na zádech. "Jsme domluveni, jenom kontrakt zatím není podepsaný. K tomu, abych mohl hrát přátelské zápasy, by neměl být problém od Sieny získat povolení. Už jsem o tom se sportovním manažerem mluvil," řekl Jarolím, jehož kontrakt v Sieně skončí k poslednímu červnu.

Při návštěvě šéfa klubu Tomáše Rosena u mužstva pak už došlo i na podpis smlouvy. Do Slavie měl přitom Jarolím namířeno už v zimě. "V únoru to už vypadalo dobře a těšil jsem se. Trenér mě ale nechtěl pustit," řekl Jarolím.

V Sieně, která letos sestoupila do druhé ligy, přestal být spokojený. V poslední sezoně příliš nehrál, v základní sestavě nastoupil jen v šesti utkáních. Navíc se od klubu odvrátili fanoušci, kteří mužstvu připravili nejednu horkou chvilku. "Nejhorší to bylo po návratu z Boloně (po porážce 1:2 v podzimní části sezony). To na nás čekali na dálnici, kterou zablokovali, a musela nás odvézt až policie. A domácí prostředí pro nás taky nebyl žádný med," konstatoval Jarolím.

Dalšímu působení v Itálii by se přitom nebránil, ale v Sieně zůstat nechtěl. "V Itálii se přestupy začínají řešit až teď. Možná by se nějaká nabídka naskytla, ale nechtěl jsem čekat. Slavia pro mě byla i tak první varianta," uvedl Jarolím. Chce napomoci tomu, aby se klub po nepovedené sezoně vrátil mezi absolutní domácí elitu. "Je pro mě motivace vrátit Slavii tam, kde ještě před rokem byla," řekl. Sice nebyl u předchozích dvou titulů z let 2008 a 2009, ale mistrem se s červenobílými stal už v sezoně 1995/96 v 19 letech.

Je nám líto, video expirovalo.
Lukáš Jarolím už trénuje se Slavií


Nyní se vrací do známého prostředí, i když z hráčů, kteří jsou v současném kádru, hrál před třemi lety společně jen s Vlčkem a Hubáčkem. "Jinak se toho za tu dobu moc nezměnilo. V přípravě jsem vždy nějaký trénink s týmem absolvoval, takže pro mě nic nového," pokračoval Jarolím. Těší se i na obnovenou spolupráci s otcem a neočekává žádné střety, které jejich společná působení provázely v minulosti v Příbrami, Slovácku i Slavii. "Člověk to zaručit nemůže, ale určitě jsme v některých věcech rozumnější. Větší výstřelky, doufám, máme za sebou," dodal hráč, který v české lize odehrál 242 zápasů a dal v nich 27 gólů.

Soustředění Slavie ve Špindlerově Mlýně
zdroj: ČTK
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články