Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Do druhé půle jsme nastoupili nekoncentrovaní, mrzelo Uhrina

Praha - Trenér Dušan Uhrin mladší po domácí porážce 0:3 v úvodním utkání 4. předkola Evropské ligy s Anderlechtem Brusel litoval, že se fotbalisté Slavie neumí soustředit po celých 90 minut. Po nadějném prvním poločase Pražané po změně stran inkasovali tři góly, prohráli 0:3 a před odvetou v Belgii prakticky přišli o postupové šance.

"První půli jsme hráli takticky dobře, měli jsme i víc ze hry a víc šancí než Anderlecht. Měli jsme dvě šance, mohli jsme dát gól a bylo by to jinak. Do druhé půle jsme nastoupili nekoncentrovaní, v prvních minutách jsme dostali gól, který jsme si dali vlastně sami. První gól nás dostal dolů a nemohli jsme se dostat do hry," řekl po zápase zklamaný Uhrin.

Prvním dvěma obdrženým brankám se podle něj dalo předejít. "Dostali jsme dva zbytečné góly. Připravovali jsme se na to, jak zahráli standardku při druhém gólu. Několikrát to tam lítalo, měli jsme chytit ten první míč," uvedl trenér sešívaných.

"Myslím, že jsme byli od začátku druhé půle nekoncentrovaní. Začalo to dohadováním o autovém vhazování, dělali jsme zbytečné chyby. Hráči se neumí soustředit 90 minut, ale nevím, čím to je. Možná kondicí nebo nezkušeností v těžkých utkáních. Hrajeme hodně zápasů v řadě a zjišťujeme, jestli to zvládáme, nebo ne. Tohle jsme nezvládli."

Na vině byla zřejmě i nezkušenost mužstva, které hraje poháry po téměř sedmi letech. "Máme určitě pohárově nezkušené hráče. Měli jsme stejně těžkého soupeře jako Plzeň (v Lize mistrů Ludogorec Razgrad). Ale jestli chceme do budoucna hrát poháry, musíme se na to připravit psychicky. Hráči neznají ten sled utkání, že se musí hrát každé tři čtyři dny utkání, které by se mělo vyhrát," podotkl Uhrin.

Slávisté pojedou k odvetě v Belgii s minimální šancí na postup, ještě předtím je o víkendu čeká ligový duel s Příbramí. "Nějaká šance na postup vždy je, ale hodně malá. Určitě to nebude jednoduché, máme dva dny, abychom se vzchopili. Musíme to zvládnout a vyhrát s Příbramí," dodal kouč Slavie.

Je nám líto, video expirovalo.
Uhrin ml.: Po gólu jsme začali hrát zakřiknutě a pokazili jsme utkání
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články