Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Do čtveřice všeho dobrého? Vedoucí Slavia vyráží do Teplic

Praha – Jako ve snu si zatím na začátku nové sezony musí připadat fotbalisté i fanoušci Slavie. Pražané, kteří ještě loni bojovali o udržení, po třetím kole okupují první příčku tabulky s plným počtem bodů. Svoji skvělou formu chtějí sešívaní potvrdit i v Teplicích, které naopak touží po první výhře v sezoně. Přímý přenos utkání Teplice – Slavia Praha sledujte od 19:45 na ČT sport. Na našem webu poté sledujte textový on-line přenos.

Kromě snahy o udržení v čele tabulky má Slavia i další motivaci. Napravit loňskou tragickou vzájemnou bilanci. S Teplicemi totiž oba duely prohrála, přičemž v tom jarním schytala na domácím hřišti ostudný výprask 0:7, který byl vůbec nejtěžší porážkou sešívaných v historii.

"Jedeme ven s respektem a pokorou. Víme, že Teplice mají individuálně asi nejlepší hráče v lize, co se týče ofenzivy. Budeme se je snažit eliminovat a prosadit se vlastními zbraněmi," prozradil trenér Slavie Miroslav Beránek, jenž zároveň odmítl debaty o prvním místě v tabulce. "Na tabulku jsem ještě nekoukal. Jsme teprve v desetině maratonu, celkem nás čeká třicet zápasů a zajíci se počítají až po honu. Čekám, že v Teplicích potvrdíme naši výkonnost," dodal.

Velká pozornost bude v utkání věnována znovu útočníkovi Milanu Škodovi, který i v posledním zápase s Libercem ukázal, že je v úvodu ročníku ve skvělé formě, když se trefil hned dvakrát. Mezi střelce se tak zapsal v každém dosavadním střetnutí a se čtyřmi góly je v čele ligových kanonýrů.

Naopak Tepličtí věří, že naváží na pozitivní bilanci se Slavií a konečně se dočkají prví výhry v sezoně. Severočeši totiž s Pražany v posledních deseti duelech prohráli jen dvakrát. Trenér domácích Zdeněk Ščasný však ví, že jeho svěřence nečeká rozhodně lehký úkol. "Slavia je rozjetá, třikrát vyhrála a je v euforii. Čeká nás velmi těžké utkání, ale je to pro nás první domácí zápas sezony, takže uděláme všechno pro to, abychom zvítězili," prozradil teplický kouč.

Ten při skládání základní jedenáctky nebude moci počítat s duem zraněných Vachoušek, Jindráček. Také trenéru Beránkovi budou někteří hráči chybět. Do utkání s jistotou nezasáhnout Mičol a Vyhnal a otazník visí nad startem Berkovce, Mikuly a Latky.

FK Teplice - Slavia Praha

Předpokládané sestavy:

Teplice: Grigar - Vondrášek, D. Jablonský, Lüftner, Krob - Matula, Hošek - Nivaldo, Ljevakovič, Litsingi - Mahmutovič.

Slavia: Hrubeš - Nitrianský, Kodr, Bílek, Juhar - V. Vukadinovič, Baéz, Zmrhal, M. Černý - Milan Škoda - Balaj.  

Zajímavosti:

- Teplice v minulé sezoně oba ligové zápasy se Slavií vyhrály, v Edenu jí navíc uštědřily nejtěžší porážku v historii (0:7)

- Teplice z posledních 10 ligových zápasů se Slavií jen 2 x prohrály

- Teplice se představí poprvé doma, protože utkání 2. kola s Českými Budějovicemi bylo kvůli úmrtí ředitele klubu Františka Hrdličky odloženo na 2. září

- Teplice zatím v lize odehrály 2 zápasy a v obou remizovaly

- Slavia poprvé od mistrovské sezony 2008/09 vede po celém kole tabulku

- Slavia spolu se Spartou jako jediné týmy ještě neztratily ani bod, "Sešívaní" vyhráli první 3 kola naposledy v sezoně 2007/08

- Slavia má spolu s Plzní nejlepší útok v lize, za 3 kola dala 9 branek, za celou minulou sezonu přitom byla s 24 góly nejhůře střílejícím týmem soutěže

- hráči Teplic Hošek, Slavík, Táborský a Vachoušek působili ve Slavii

- Kodr (Slavia) slaví den po utkání 18. narozeniny

- Piták (Slavia) čeká na 60. ligový gól

Boleslav čeká boj o tři body s Příbramí

Absence dobrých výsledků trápí Mladou Boleslav, která v úvodních třech kolech dala jediný gól, a to ještě z penalty. Zatím tak nepotvrzuje předsezonní ambice a dva zápasy již čeká na triumf. Nyní se to pokusí změnit proti Příbrami, která však v úvodu sezony obrala o body Plzeň, Liberec a potrápila i Spartu. 

"Proti Příbrami už musíme svým příznivcům předvést výkon i výsledek, jaký od nás oprávněně očekávají. Osobně očekávám, že konečně začneme střílet ligové góly," řekl trenér Boleslavi Karel Jarolím. V neprospěch hostů hovoří fakt, že Příbram venku nevyhrála už 20 zápasů a 506 minut nedala na hřišti soupeře gól. 

Kouč Příbrami Petr Čuhel však věří, že právě v Boleslavi se jeho svěřencům povede protrnout střeleckou nemohoucnost a naváží na povedé výkony z úvodu roku. "Vstup do sezony se nám proti silným soupeřům herně poměrně vydařil, ale spokojeni být nemůžeme, protože jsme měli mít více bodů. Chybí nám kvalita v útoku, jelikož neproměňujeme šance. I kvůli tomu se nám nedaří zabrat na půdě soupeře, kde máme problém střílet góly jako v Liberci. Teď se to pokusíme napravit v Mladé Boleslavi, kde bychom chtěli překvapit jako Dukla," dodal.

FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram

Předpokládané sestavy:

M. Boleslav: Hruška - Kysela, Navrátil, Smejkal, Bořil - Milla, Ščuk - Skalák, Magera, Štohanzl - Ďuriš.

Příbram: Boháč - Sus, Hájovský, Zápotočný, Neves - Tarczal, Hnaníček - Jiří Mareš, Fillo, Pilík - Řezníček.

Zajímavosti:

- Příbram završí sérii zápasů se 4 nejlepšími týmy minulé sezony, zatím získala 2 body s lehce negativním skóre 2:3

- Boleslav nevyhrála poslední 4 soutěžní zápasy včetně 3. předkola EL s Lyonem

- Boleslav doma s Příbramí v lize nikdy neprohrála (5 výher, 4 remízy)

- Příbram venku nevyhrála už 20 ligových zápasů za sebou (naposledy uspěla v dubnu 2013 v Českých Budějovicích)

- Příbram venku nedala gól už 506 minut

- Boleslav v této ligové sezoně ještě nedala gól ze hry, jediný zásah zaznamenal Ščuk z penalty v 1. kole v Jihlavě

- trenér Příbrami Čuhel působil v Boleslavi stejně jako hráči Fillo a Řezníček, naopak brankář Hruška hostuje v Boleslavi z Příbrami

- poslední vzájemný zápas vyhrála Příbram v květnu doma 3:1, v přípravě pak remizovala s Boleslaví 1:1

Jablonec se chce vrátit na vítěznou vlnu proti Bohemians

Podobně jako Boleslav i další aspirant na přední příčky Jablonec čeká na ligovou výhru již dvě kola. Po prohře s Plzní totiž ambiciózní Severočeši nečekaně ztratili i v domácím zápase se Slováckem, s nímž uhráli remízu 1:1.

Soupeřem Jabloneckých budou Bohemians 1905, kteří by naopak rádi navázali na důležitou výhru 1:0 z Jihlavy, jež znamenala zisk prvních bodů v sezoně. A tento fakt si uvědomuje i trenér Severočechů Jaroslav Šilhavý, který ví, že jeho svěřence nečeká nic jednoduchého.

"Bohemku už dlouhá léta zdobí bojovnost a nasazení. Dali to tam dohromady, přišli zase nějací noví kluci, ale ten základ zůstává stejný. Mají silné mužstvo, hlavně ve středu pole. Získali v Jihlavě tři body, což je pro ně povzbuzení před zápasem s námi. Jedeme na Bohemku s bojovnou náladou a pokusit se získat ty body, které jsme doma ztratili," řekl. 

Bohemians Praha 1905 - Baumit Jablonec

Předpokládané sestavy:

Bohemians: Švenger - Pauschek, E. Brabec, Šmíd, Engelmann - Jindřišek, J. Rada - Moravec, Mosquera, Bartek - Mikuš (Lietava).

Jablonec: Hrubý - Romera, Rossi, Pernica, F. Novák - Hübschman, Pospíšil - Kopic, Jun, Čížek - Doležal.

Zajímavosti:

- Bohemians vyhráli poslední květnové utkání v Jablonci, předtím však Baumit neporazili v 15 ligových duelech za sebou

- Bohemians doma podlehli Jablonci 4x za sebou a v posledních 8 ligových utkáních ho neporazili (od března 2000)

- Bohemians inkasovali nejvíc gólů ze všech (7)

- Bohemians doma poslední 2 ligové zápasy nevyhráli

- kapitán Bohemians Jindřišek působil v Jablonci - Oba celky skórovaly v každém ze 3 odehraných kol

- Jablonec v lize naposledy vyhrál venku loni v listopadu na Bohemians, od té doby čeká na 3 body ze soupeřových hřišť 8 zápasů (z toho 7x prohrál)

Jihlava chce první body, v cestě však stojí rozjeté Slovácko

Nevydařený vstup do sezony se pokusí napravit i Jihlava. Ambiciózní tým z Vysočiny v úvodu ročníku vstřelil pouze jediný gól a jako jediný tým ještě nezískal ani bod. Svoji černou sérii se pokusí prolomit na Slovácku, ale nečeká ho jednoduchý úkol.

Nejenže jihomoravský celek hraje v dobré formě a v minulém kole dokázal obrat Jablonec na jeho hřišti. Ale Jihlavští mají na hřišti svého soupeře tristní bilanci, když ze tří duelů zde nevyhráli ani jeden a vstřelili pouze jednu branku.

Trenér Jihlavy Petr Rada si proto uvědomuje vážnost situace, i přesto však nepropadá panice. "Naše situace není dobrá. Na náladě týmu to však není znát, panice nepodléháme. V týdnu jsme měli pohovory s hráči. Zaměřili jsme se hlavně na naše chyby v defenzivě, které nechceme opakovat. Slovácko představuje kvalitního protivníka. Otázkou bude, zda nastoupí útočník Došek, který je nepříjemný zejména ve výškových soubojích," nechal se slyšet.

1. FC Slovácko - Vysočina Jihlava

Předpokládané sestavy:

Slovácko: Heča - Kuncl, T. Rada, Košút, Šimko - Šumulikoski - Diviš, Valenta, Kalouda, Trávník - Došek.

Jihlava: Hanuš - Vidlička, Kryštůfek, J. Krejčí, Marek - Kukol, Kučera, Jánoš, Vaculík - Harba, Mešanovič.

Zajímavosti:

- Slovácko doma porazilo Jihlavu ve všech 3 ligových zápasech a dostalo jediný gól

- Slovácko prohrálo 2 z posledních 3 domácích ligových utkání

- Jihlava zůstala jediným týmem, který ještě v sezoně nebodoval

- v posledním vzájemném listopadovém duelu vyhrála Jihlava 2:1, tehdy na její lavičce debutoval kouč Petr Rada

- obránce Slovácka Tomáš Rada působil v Jihlavě

- Kryštůfek (Jihlava) slaví den před utkáním 22. narozeniny

Brno doma v důležitém zápase hostí Budějovice

Posledním zápasem sobotního programu je utkání Brna s Budějovicemi. Domácí zatím v sezoně získali čtyři body, když doma porazili Hradec Králové 3:0 a v minulém kole uhráli cenný bod na Dukle. To nováček z jihu Čech zatím odehrál jen dva zápasy, z nichž vybojoval jeden bod díky remíze 1:1 s Libercem. 

Zbrojovka Brno - Dynamo České Budějovice

Předpokládané sestavy:

Brno: Hladký - Jugas, Košťál, Buchta - Pašek, Fischer, Zavadil, Hyčka - Vávra, Markovič, Sýkora.

Č. Budějovice: Křížek - Klesa (P. Novák), Podstavek, Lengyel, Machovec - Brunclík - Hora, Benát, Volešák, Koreš - Michal Škoda.

Zajímavosti:

- Č. Budějovice porazily Brno jen ve 2 z posledních 14 ligových zápasů

- Č. Budějovice vyhrály v Brně jediný z posledních 7 ligových zápasů - Brno doma neprohrálo posledních 8 ligových zápasů a ztratilo v nich jen 2 body (naposled před svým publikem prohrálo loni v listopadu s Plzní)

- Brno doma vyhrálo poslední 3 ligové zápasy a už 344 minut neinkasovalo

- Č. Budějovice venku v lize 7x za sebou prohrály a 9x za sebou nevyhrály

- Č. Budějovice se v této ligové sezoně poprvé představí venku, jejich zápas 2. kola v Teplicích byl kvůli úmrtí soupeřova ředitele Františka Hrdličky odložen - brněnští Markovič a P. Mezlík hrávali v Č. Budějovicích

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články