Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Do čela jde Arsenal, šlágr Liverpoolu se City bez vítěze, West Ham srovnával v nastavení

Do čela anglické ligy se dostal Arsenal. Vystřídal tak fotbalisty Liverpoolu, kteří ve šlágru kola remizovali s Manchesterem City 1:1. Nečekaně jasně vyzněla bitva o Ligu mistrů mezi Aston Villou a Tottenhamem. Hosté zvítězili 4:0 a snížili náskok svého soupeře, který aktuálně je právě na čtvrtém místě zaručujícím přímý postup do milionářské soutěže, na dva body. K dobru má navíc jeden zápas. Jen remízu proti Burnley vybojoval West Ham. Kladiváři i s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem dokonce prohrávali 0:2, po pauze ale dokázali snížit a v nastaveném čase získat bod. Jedenáctá Chelsea v pondělní dohrávce kola porazila 3:2 desátý Newcastle a přiblížila se mu v tabulce na rozdíl bodu.

Radost fotbalistů Tottenhamu
zdroj: Reuters autor: Phil Noble

První poločas patřil City, které poslal do vedení po rohovém kopu ve 23. minutě John Stones. Po přestávce Liverpool přidal a v 50. minutě vyrovnal. Brankář Ederson fauloval Darwina Núňeze a penaltu proměnil Alexis Mac Allister.

Hostující gólman se navíc zranil a po několika minutách musel střídat. Nahradil ho Stefan Ortega a takřka okamžitě čelil úniku Lucase Díaze. Chvíli na to zase liverpoolskému útočníkovi sebral velkou šanci na poslední chvíli Kyle Walker.

Na opačné straně se po závaru odrazil míč od Phila Fodena do břevna a v 89. minutě mohl rozhodnout Jérémy Doku, trefil ale pouze tyč.

Liverpool, který ve čtvrtek deklasoval v Evropské Lize Spartu 5:1 a příští týden ho čeká domácí odveta, přišel o vedení v tabulce. V čele ho vystřídal Arsenal, jenž má stejně 64 bodů, ale o sedm branek lepší skóre. City má na třetí příčce jen o bod méně.

Burnley vedlo díky brance Davida Fofany a vlastnímu gólu Konstantinose Mavropanose, ale nakonec se první výhry po deseti soutěžních zápasech nedočkalo. Po přestávce totiž snížil Lucas Pacquetá a v nastavení vyrovnal Danny Ings. Uspěl na druhý pokus, chvíli předtím mu gól zrušilo video.

West Hamu po čtvrté ztrátě z posledních pěti domácích zápasů patří v tabulce sedmé místo s odstupem deseti bodů za pohárovými příčkami. Burnley, které bodovalo po sérii čtyř porážek, je předposlední a od míst zajišťujících záchranu ho dělí deset bodů.

Důležitý souboj o Ligu mistrů s Aston Villou zvládl Tottenham. Díky výhře 4:0 snížil ztrátu na dnešního soupeře, který drží čtvrté místo zaručující přímý postup do milionářské soutěže, na dva body. Londýnský celek má navíc zápas k dobru.

Tottenham o vítězství rozhodl ve druhém poločase, ve kterém se prosadili James Maddison, Brennan Johnson, Son Hung-min, jenž si vylepšil bilanci proti Aston Ville na sedm branek v devíti zápasech, a Timo Werner. Dva góly domácí inkasovali v oslabení, v němž hráli od 65. minuty po vyloučení Johna McGinna.

Chelsea, která v přechozích dvou zápasech remizovala, nasměroval za výhrou v 6. minutě Nicolas Jackson tečí patičkou střely Colea Parmera. Krátce před pauzou vyrovnal elegantním obstřelem Alexander Isak a dvanáctou brankou potvrdil pozici nejlepšího střelce týmu v sezoně.

Po hodině hry naopak nejlepší střelec Chelsea Palmer svým 11. gólem v ročníku poslal "Blues" znovu do vedení, které v 76. minutě zvýšil po důrazném průniku a kličce brankáři Martinu Dúbravkovi střídající Mychajlo Mudryk. V poslední minutě snížil tvrdou ranou k bližší tyči Jacob Murphy, ale na vyrovnání už hosté nedosáhli.

Anglická fotbalová liga – 28. kolo:

Aston Villa – Tottenham 0:4 (50. Maddison, 53. Johnson, 90.+1 Son Hung-min, 90.+5 Werner), Brighton  Nottingham 1:0 (29. vlastní Omobamidele), West Ham  Burnley 2:2 (46. Pacquetá, 90.+1 Ings  11. Fofana 45.+1 vlastní Mavropanos), Liverpool Manchester City 1:1 (50. Mac Allister z pen.  23. Stones), Chelsea - Newcastle 3:2 (6. Jackson, 58. Palmer, 76. Mudryk - 43. Isak, 90. Murphy).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články