Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Do Budějovic míří posily Brezinský a Javorek

České Budějovice – Fotbalisty Českých Budějovic ve středu na poslední chvíli před noční uzávěrkou přestupů posílili obránce Miloš Brezinský z Plzně a záložník Petr Javorek ze Sezimova Ústí. Oba přišli do předposledního týmu první ligy na hostování. Z Dynama naopak odešli Petr Jasanský do Sezimova Ústí a Jan Halama do Jihlavy.

Sport
zdroj: ČT4

Jihočeši v úvodu sezony tápou. Po sedmém kole mají na kontě pouhý bod, stejně jako Ostrava a Olomouc, a tak se rozhodli oživit hráčský kádr. Především příchodem Brezinského získají zkušenosti. Někdejší opora Liberce a Mladé Boleslavi, která krátce působila také ve Spartě, má na svém kontě v sedmadvaceti letech 66 ligových startů a také působení v rumunském Temešváru.  

Javorek sice poslední roky strávil v druhé nejvyšší soutěži, ale před šesti lety si v sedmi utkáních vyzkoušel první ligu v dresu Příbrami. Později hrával za Xaverov a Hlučín, do Sezimova Ústí přišel před rokem. Javorek už ani nenastoupil za Spartak ve středečním pohárovém duelu proti Olomouci, novému zaměstnavateli budu k dispozici poprvé pro páteční zápas s Plzní. Na rozdíl od Brezinského, který na základě dohody proti svému dosavadnímu týmu nastoupit nemůže.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články