Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Do Budějovic jsem se těšil. Bod je málo, litoval Ondrášek

V Českých Budějovicích začínal s fotbalem, návrat ale podle představ Zdeňka Ondráška neproběhl. Útočník Plzně se neprosadil a jeho tým jen remizoval bez branek. Ondráška bolí, že Viktoria v posledních dvou utkáních nejvyšší soutěže neskórovala a zůstává v neúplné tabulce na čtvrtém místě.

Zdeněk Ondrášek v Českých Budějovicích
zdroj: ČTK/Fotobanka ČTK autor: Honza Ján

"Poprvé jsem nastoupil proti Budějovicím. Je to skoro devět let, co jsem odtud odešel. Takže jsem se na zápas těšil, motivovaný jsem byl strašně. Nakonec je to velké zklamání," řekl Ondrášek.

Plzeň sice po koronavirové přestávce doma přesvědčivě porazila pražskou Spartu 3:1, ale pak nečekaně prohrála ve Zlíně 0:1 a vítězství se nedočkala ani na jihu Čech. "Hrajeme za Viktorku, pro nás by byl vždycky bod málo. Hlavně když dva zápasy za sebou nedáme gól, to mě jako útočníka hodně bolí. Takhle to nejde," prohlásil Ondrášek.

Viktoria v duelu s Dynamem vyslala 22 střel, ale pouze pět na branku hájenou ligovým debutantem Vojtěchem Vorlem. Hosté nebyli příliš nebezpeční ani z 16 rohových kopů. "Nevím, jestli jsme měli úplně šance, spíš bych to nazval předšance. Chyběla nám dravost, hladovost po gólu, střelba. Víceméně jednoduché věci. Když máme místo, tak to zkusit," prohlásil bývalý hráč Tromsö, Wisly Krakov nebo Dallasu.

"Já jsem to zkusil dvakrát. Pravou to bylo trošku slabé a levou tečované nad. Prostě když nebudeme zkoušet střelbu, nebudeme dávat góly. To je těžké," doplnil Ondrášek, který v této ligové sezoně zaznamenal tři branky v šesti utkáních.

Možná největší plzeňskou příležitost měl už v první minutě kapitán Jakub Brabec, ale po standardní situaci zblízka vypálil nad břevno. "To je vždycky kdyby. Je jedno, jestli dáte gól v první nebo v 90. minutě. Prostě bych řekl, že dnes toho dopředu bylo málo," konstatoval Ondrášek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články