Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Do Brna přijeli fanoušci Baníku, dva byli zadrženi

Brno - Do Brna před 15:00 dorazilo na utkání fotbalistů místního 1. FC a Baníku Ostrava asi 250 fanoušků hostů. Přijeli rychlíkem na železniční nádraží Brno-Slatina. Při nastupování do autobusů, které je převezly na stadion, byli dva zadrženi. Hrubě policisty uráželi, a když neuposlechli opakované výzvy, aby svého jednání zanechali, byli předvedeni k podání vysvětlení. Dohrávka 19. kola fotbalové ligy začne na stadionu v Srbské ulici v 17:30. Přímý přenos vysílá ČT2 a zpravodajský web ČT24. Další informace najdete na serveru fotbalživě.cz.

Do Brna by mělo dorazit ještě asi 30 baníkovců. Policisté předpokládali, že jich přijede více. Po celou dobu utkání budou držet příznivce Brna i Ostravy zcela oddělené tak, aby mezi nimi nemohly vzniknout potyčky. Hned po utkání budou baníkovci odvezeni na nádraží. Odjet by měli před 20:00. 

Zápas domácího klubu s Baníkem patří z pohledu násilných konfliktů mezi fanoušky obou táborů k nejrizikovějším v lize. "Opatření, které vychází ze zkušeností z minulých let a z intenzivních jednání s klubem, má podobný scénář jako při všech velmi rizikových zápasech brněnského klubu. Do akce bude nasazeno několik stovek policistů a strážníků městské policie, počítáme rovněž s nasazením policistů antikonfliktního týmu a kriminalistů v civilním oděvu," řekl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Fanoušci budou muset dvakrát ukazovat občanský průkaz

Přísnější bezpečnostní opatření chystají i pořadatelé, kteří jsou zodpovědní za pořádek na stadionu. Před zápasem se budou muset fanoušci prokazovat občanským průkazem hned dvakrát: při nákupu lístků a při vstupu na stadion. Větší bezpečnost mají zajistit také namátkové dechové kontroly, podnapilí fanoušci se na stadion nedostanou.


Ostravští a brněnští fanoušci patří k nejagresivnějším. Loni v únoru v Brně vtrhl houf příznivců Baníku před utkáním na hřiště. Do jejich sektoru je musela zatlačit stovka policistů. Příznivci brněnského klubu zase v Ostravě řádili v březnu 2004. Při cestě z vlakového nádraží ke stadionu zdemolovali dva autobusy; rozbili okna, vytrhali dveře a poničili další zařízení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články