Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Do Baníku přichází pět nových hráčů

Ostrava - Fotbalová Ostrava dokončila příchod pěti nových posil. Obránce Zdeněk Šmejkal, záložníci Tomáš Frejlach s Josefem Hušbauerem a útočníci Tomáš Pilík a Zdeněk Koukal na Bazalech úspěšně prošli zdravotními testy a všichni podepíší tříleté smlouvy. S klubem je dohodnut také gólman Tomáš Vaclík, který se však k Baníku přidá zřejmě až 1. července po vypršení kontraktu ve Vítkovicích. Druholigový klub gólmanu Vaclíkovi už v odchodu nezabrání, přesto mu nepovolil společnou přípravu s novým zaměstnavatelem.

Podle trenéra Miroslava Koubka jsou noví hráči perspektivní i kvalitní. "Baníku se nabízela obrovská jména, laikovi by se až tajil dech. Ale my jsme si vybrali tyto hráče, protože věříme, že mají pro Baník budoucnost a zároveň i přítomnost. Nejsou to žádní zelenáči. I když většina z nich má ještě nízký věk, mají už desítky ligových startů za sebou," řekl novinářům Koubek.

Až na šestadvacetiletého Koukala, který přestoupil z druholigového Žižkova, je zbytek nových posil úzce spjat s reprezentací do 21 let. Pilík, Hušbauer, Šmejkal i Vaclík patří do širšího kádru, čtyřiadvacetiletý Frejlach v něm byl dříve. "Tohle byla naše filozofie v přestupní politice. Musí to být hráči, kteří mají pro klub perspektivu," uvedl Koubek.

Hlavně Hušbauer a Šmejkal byli v uplynulé sezoně oporami Příbrami, za niž stabilně nastupoval i Pilík. Dohromady nastříleli deset gólů středočeského týmu. Frejlach měl před lety v Liberci oslnivý vstup na prvoligovou scénu, ale poslední měsíce ho ničila zranění. "Teď jsem už stoprocentně zdravý," uvedl středopolař, který v posledním ročníku odehrál jen patnáct zápasů.

Koubek věří, že po odchodu nejlepších střelců Maria Ličky a Tomáše Mičoly bude s novými posilami bronzový celek nejvyšší soutěže opět konkurenceschopný. Podle něj se zvýší i kvalita lavičky. "Poznání, jak to vypadalo, když se nám na jaře zranili tři klíčoví hráči, nás jednoznačně nasměrovalo k rozhodnutí, že musíme kádr posílit i zkvalitnit směrem do šířky. Zvlášť, když nás na podzim čekají tři soutěže," uvedl Koubek, jehož tým už v červenci naskočí do druhého předkola Evropské ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články