Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dlouhé čekání na výsledek Slavie, pak konečně radost. Oslavy ještě přijdou, zní z Plzně

Nervózně čekali, jak dopadne utkání Baníku se Slavií. Nakonec přišla zpráva o remíze a Plzeň mohla začít slavit ligový titul. Plzeňští si užili moment s necelou tisícovkou příznivců v hledišti, hlavní oslavy včetně předání poháru proběhnou v neděli při posledním domácím utkání sezony s Ostravou.

Oslavy hráčů Plzně
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek
Je nám líto, video expirovalo.
Bílek: Proč máme titul? Byli jsme zodpovědní a šli si za svým

Po závěrečném hvizdu Západočeši několik minut v hloučku před lavičkou čekali a na mobilních telefonech sledovali, zda Ostrava v oslabení udrží remízu 1:1 se Slavií. Poté už vyběhli směrem ke svým fanouškům na jedné ze dvou podélných stran hlediště a mohli s nimi začít slavit šestý mistrovský primát ve své historii.

"Když skončil náš zápas a čekali jsme, jestli Slavia nedá gól, bylo to strašně dlouhé. Pak propuklo obrovské nadšení, spousta z nás byla naměkko," řekl trenér Viktorie Michal Bílek. Hráči i členové realizačního týmu navlékli čepice a trika s nápisem "Mistři 2021/22". "Já o tom nevěděl, že je to přichystané, a jsem rád, že jsem to nevěděl. Když jsem byl ve Spartě, bojovali jsme o titul a pohár. Tři kola před koncem jsme měli náskok čtyř bodů a nevyhráli jsme. Pak jsem byl odvolán, proto jsem byl obezřetný," poznamenal Bílek.

Necelá tisícovka plzeňských příznivců vytvořila Západočechům v Mladé Boleslavi domácí prostředí. "Bylo to fajn. Já čekal, že fanoušci budou moci i na hřiště. Byla škoda, že jsme k nim nemohli blíž. Snad budou v neděli oslavy ještě lepší a divoké. Už se na to těšíme," uvedl kapitán Lukáš Hejda.

Limberský, jenž se v příštím týdnu v exhibičním utkání na plzeňském stadionu oficiálně rozloučí s bohatou kariérou, pak také řídil děkovačku. Fanoušci rovněž několikrát skandovali oblíbený pokřik "Limberský, ty jsi hovado", kterým bývalého reprezentačního obránce původně častovalo především sparťanské publikum.

Příznivci Západočechů postupně vyvolávali jména největších opor, trenéra Bílka a také šéfa klubu Adolfa Šádka. Sympaticky si vzpomněli i na trojici již zesnulých obránců z nedávné zlaté generace Viktorie Mariána Čišovského, Františka Rajtorala a Davida Bystroně.

Hlavní oslavy čekají Viktorii až v neděli, kdy Západočeši převezmou pohár a s fanoušky se pak setkají na náměstí v centru města. Dnes hráči po odjezdu z Boleslavi zamířili ke svému stadionu, Doosan areně. "Bude to dlouhé a divoké. Spát dnes asi nikdo nepůjde," smál se Hejda.

Bílek byl rád, že konečně bude moci shodit vousy, které si všichni členové týmu při boji o titul neholili. "Jaké budou dnes oslavy, to zatím netuším. Určitě někam půjdeme na pivo, to je jednoznačné. A já se nechám oholit," řekl s úsměvem bývalý kouč české reprezentace.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články