Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Disciplinární komise zahájí šetření podezřelého duelu v Jablonci

Praha - Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR zahájila vyšetřování údajné korupce v první lize. Na úterní mimořádné zasedání pozvala všechny rozhodčí a delegáty z jarního utkání Jablonec - Plzeň (0:2), které bylo podle tvrzení sudích Tomáše Adámka a Pavla Býmy ovlivněno úplatkem 200 tisíc korun od někdejšího funkcionáře Čáslavi a Táborska Martina Svobody ve prospěch Západočechů. Disciplinárka zároveň pozvala i Svobodu a požádala předsedkyni komise rozhodčích Dagmar Damkovou, aby předložila stanovisko k řízení zmíněného utkání.

Utkání Baumit Jablonec - Viktoria Plzeň
zdroj: ČTk

Adámek a Býma ve středu zaslali asociaci další dopis, ve kterém sdělili, že ukončují své členství ve FAČR. Na zasedání tak nemusí dorazit stejně jako Svoboda, který rovněž není členem asociace. "Chci věřit, že s námi hrají čistou hru, že přijdou a že s námi budou komunikovat," řekl novinářům předseda disciplinární komise Jiří Golda.

Zároveň uvedl, že zatím nepracuje s verzí, že by uplácel plzeňský klub. "Žádný z důkazů nepřinesl informaci, že k uplácení došlo ze strany Plzně. Nevím, jestli ten člověk to dělal proto, že si chtěl vsadit, nebo jestli to dělal ve prospěch nějakého klubu," řekl Golda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články