Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Disciplinárka ve čtvrtek rozhodne, zda předvolá Wilfrieda

Praha - Disciplinární komise fotbalového svazu na svém pravidelném čtvrtečním zasedání rozhodne o tom, zda zahájí řízení se sparťanským útočníkem Bonym Wilfriedem. Ten byl po nedělním ligovém utkání ve Zlíně obviněn z toho, že v hektickém závěru zápasu strčil do jednoho z mladých podavačů míčů, za což si vysloužil zlostné reakce domácích hráčů i publika. Sparta však Wilfrieda brání s tím, že nikoho nenapadl. Pražané naopak poukazují na to, že Wilfrieda jeden ze zlínských hráčů po celém incidentu rasisticky urážel, což sparťané také hodlají řešit.

Předseda disciplinární komise Alexander Károlyi nechtěl předjímat, zda Wilfriedovi může hrozit nějaký trest. "Nejprve se musíme seznámit se všemi dostupnými důkazními materiály, až pak můžeme rozhodnout o dalším postupu. Zatím vycházíme z toho, že Wilfried od rozhodčího obdržel žlutou kartu, ale v zápise o utkání ani není žádné hlášení lékaře, že by se chlapci něco stalo," řekl Károlyi s tím, že komisi bude nyní zajímat hlavně to, zda chlapec utrpěl nějakou zdravotní nebo psychickou újmu. 

Mladý podavač míčů řekl po utkání České televizi, že ho v nastaveném čase jeden ze sparťanských fotbalistů, který požadoval rychlé vydání míče, strčil na plot. Podle gestikulace při odchodu ze hřiště si pohmoždil záda. Chlapec ale nebyl schopen sparťanského hráče identifikovat.

Hoch pád nejspíš nasimuloval

Hráč z Pobřeží slonoviny se hájil tím, že chlapci nechtěl nijak ublížit. Wilfriedově verzi nahrává také videozáznam, podle kterého hoch spíše pád nasimuloval poté, co k němu Wilfried přiběhl a vzal mu míč. K žádnému udeření podle dostupných záběrů nedošlo. 

Za Wilfrieda se postavila také Sparta. "V žádném případě se nejednalo o napadení či úmysl někoho zranit. Bereme to spíše jako roztržitost Bonyho, v zápalu boje se jen chtěl domoci vydání míče," uvedl tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík. 

Sparta naopak hodlá poukázat na to, že jeden ze zlínských hráčů Wilfrieda napadl hrubými urážkami s rasistickým podtextem. "Ten samotný incident Bonyho je proti tomu neporovnatelný," dodal Kasík.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články