Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Disciplinárka ve čtvrtek rozhodne, zda potrestá Řepku

Praha - Disciplinární komise fotbalového svazu na svém pravidelném čtvrtečním zasedání rozhodne, zda zahájí řízení s kapitánem pražské Sparty Tomášem Řepkou. Ten totiž podle záběrů České televize v sobotním ligovém utkání plivl na záložníka Slovácka Ladislava Volešáka, který to také potvrdil. Disciplinárka případ začne studovat ve čtvrtek. Pokud by ale Řepku usvědčila z nesportovního chování, může hned sparťanského zadáka potrestat zastavením činnosti.

Představitelé komise však zatím nechtějí předjímat, jaký postoj k případu zaujmou. "Budeme postupovat naprosto stejně jako v jiných podobných případech. Ve čtvrtek se sejde komise, prostuduje zápisy rozhodčího a delegáta, zhlédne videozáznamy a podle toho rozhodne o dalším postupu," řekl předseda komise Jiří Golda, který prý už v ČT záznam inkriminované situace viděl. 

Podle disciplinárního řádu Řepkovi v případě prokázání plivance hrozí obvinění z nesportovního chování a "stopka" na jeden až čtyři soutěžní zápasy. Podle tiskového mluvčího komise Jaroslava Koláře disciplinárka může udělit trest už ve čtvrtek, pokud shledá, že se Řepka opravdu provinil. Tedy ještě předtím, než se hráč osobně dostaví na další zasedání komise.

Disciplinárka takto třeba loni v září postupovala v případě faulujícího útočníka Slovácka Petra Švancary, který loktem zranil Jakuba Heidenreicha. Švancara tehdy hned obdržel šestizápasový distanc.

Je nám líto, video expirovalo.
Řepka možná odskáče plivnutí na Volešáka
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články