Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Disciplinárka se znovu začne zabývat údajnou korupční kauzou

Praha – Disciplinární komise fotbalového svazu se znovu začne zabývat případem údajné korupce při předloňském prvoligovém utkání Olomouc – Bohemians Praha. Učinila tak na základě svědectví bývalého sportovního ředitele olomouckého klubu Jiřího Kubíčka, který v úterý před olomouckým okresním soudem obvinil ze zosnování aféry trenéra Sigmy Zdeňka Psotku a šéfa klubu Jaromíra Gajdu. Kubíček, Psotka, jeho asistent Martin Kotůlek, Gajda a bývalý pokladník olomouckého klubu Ladislav Římský mají před disciplinárkou stanout ve čtvrtek 9. června.

Kdyby disciplinární komise došla k závěru, že se Sigma opravdu provinila korupčním jednáním, Hanákům by v krajním případě mohlo podle disciplinárního řádu hrozit až vyřazení z nejvyšší soutěže. 

Svaz oficiálně uzavře letošní ligový ročník 24. června. Kdyby disciplinárka Sigmu ještě před tím potrestala, na její úkor by se zachránilo sestupující Brno, které letos skončilo na 15. pozici. Pokud by Olomouc nejvyšší trest stihl až po 24. červnu, šel by mezi elitu třetí tým z druhé ligy. 

Hráči Bohemians Praha prý měli před dvěma lety před vzájemným utkáním převzít od olomouckého brankáře Petra Drobisze sumu 300 tisíc korun za to, že úmyslně prohrají a Olomouc si výhrou zajistí postup do Evropské ligy. Hanáci takovou verzi odmítají. Případem se v týdnu začal zabývat olomoucký okresní soud a soudce Aleš Vašků jej po středečním jednání odročil na 23. června. 

Svazová disciplinární komise případ otevřela kvůli tomu, že Kubíčkovo svědectví považuje za "nové a velmi závažné zjištění". Kubíček totiž u soudu předložil nahrávku svého rozhovoru s bývalým pokladníkem klubu Římským, který v ní naznačil, že roli v případu mohou hrát právě kouč Psotka a šéf klubu Gajda.

Je nám líto, video expirovalo.
ČMFS znovu přezkoumá údajnou korupci
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články