Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Disciplinárka rozhodne v kauze mladých reprezentantů za týden

Praha - Příští čtvrtek by mělo být jasněji v otázce, zda se fotbalové kluby z Mladé Boleslavi a Jihlavy provinily proti pravidlům tím, že odmítly uvolnit na kvalifikační turnaj reprezentace do 19 let své hráče Jana Chramostu a Matěje Vydru. Oběma týmům i hráčům by pak případně mohl hrozit trest. Disciplinární komise na dnešním zasedání případ odložila kvůli nedostatku potřebných důkazů. Ty si vyžádá od ředitele reprezentačního úseku ČMFS Jiřího Nevrlého, kterému se postoj klubů nelíbí. Právě od Nevrlého vzešel podnět k disciplinární komisi. 

Nevrlý byl předvolán na příští čtvrtek, kdy komise pravidelně zasedá ve strahovském sídle fotbalového svazu. "Od pana Nevrlého nám přišly dva podněty v případech Chramosty a Vydry, ale je třeba je doplnit o nezbytné přílohy, další detaily a dokumenty. Zatím to je velmi nedostatečné a nemůžeme k tomu nyní zaujmout nějaké stanovisko. Objektivně můžeme rozhodnout, až budeme mít všechny potřebné doklady k dispozici," řekl předseda disciplinární komise Alexander Károlyi. 

S Nevrlým má dorazit trenér fotbalové reprezentace do 20 a 21 let Jakub Dovalil, který má vysvětlit to, že Chramostu povolal do "své" jednadvacítky. Mladá Boleslav poukazovala na to, že by poté mladý útočník už nemusel absolvovat turnaj s mladším výběrem. 

Kauza kolem mladých reprezentantů se rozhořela na začátku týdne, kdy Mladá Boleslav oznámila, že neuvolní na kvalifikační turnaj reprezentace do 19 let Chramostu, protože by jí jarní střelecký objev chyběl v souběžně hraném víkendovém ligovém kole. Stejný postup zaujala i pražská Sparta v souvislosti se svým sedmnáctiletým útočným talentem Václavem Kadlecem. 

Kadlecův případ však Nevrlý před disciplinární komisí řešit odmítl. Naopak překvapivě upozornil na jihlavského Vydru, který prý také v původní nominaci devatenáctky byl. Do Estonska ale s týmem neodcestoval a místo toho zůstal v Jihlavě, která ještě o víkendu může živit naději na postup do první ligy. 

Nevrlý argumentuje tím, že svaz může uplatňovat nařízení, že hráč omluvený z reprezentačních povinností během akce národního týmu či pět dní po jejím skončení nesmí nastoupit za klub. Pokud by fotbalisté nastoupili v sobotu, kdy devatenáctka hraje s Německem, hrozila by jejich klubům v krajním případě i kontumace utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články