Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Disciplinárka řízení s Křetínským zatím nezahájí

Praha - Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR zatím nebude otevírat kauzu schůzky majitele Sparty Praha Daniela Křetínského s předsedou FAČR Miroslavem Peltou ohledně podezření z možného ovlivňování zápasů profesionálních soutěží. Komise počká na závěry policejního vyšetřování, její předseda Jiří Golda ale v žádném případě nehodlá nechat aféru vyšumět.

Majitel fotbalové Sparty Daniel Křetínský
zdroj: ISIFA/LN autor: Martin Divíšek

Disciplinárka na dnešním zasedání probírala nejnovější vývoj kauzy po úterním vyjádření šéfa Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality Tomáše Martince. Ten prohlásil, že Křetínský nepřinesl v září Peltovi v tašce žádné důkazy o nekalých praktikách v profesionálních soutěžích.

Golda: Případ nenecháme jít do ztracena

Pouze mu předal určité informace, s nimiž momentálně protikorupční policie pracuje. Brašna podle Martince s těmi informacemi neměla nic společného. "Probírali jsme ty nové okolnosti, které se objevily v případě takzvané Křetínského tašky. Zaregistrovali jsme výroky pana Martince. Závěr komise je takový, že necháme zatím policii pracovat. Já za disciplinární komisi mohu slíbit, že ten případ nenecháme jít do ztracena," řekl novinářům Golda.

Je nám líto, video expirovalo.
Disciplinárka o Křetínského tašce

"Já samozřejmě teď mohu udělat gesto, že zahájím disciplinární řízení, ale k čemu to v tuto chvíli bude?" podotkl Golda. "Já pozvu ty zúčastněné, pozvu pana Křetínského, pana Peltu a ti mi řeknou, že mi nic neřeknou. Myslím, že v tuhle chvíli by to bylo plácnutí do vody. Ten závěr je takový, že si prostě počkáme na závěry policie," dodal Golda.

Křetínský se sešel s Peltou v polovině září na Strahově. Po schůzce tvrdili, že jde o velmi znepokojující informace, které se týkají řízení zápasů v profesionálních soutěžích. Konkrétnější ani jeden z nich nechtěl být. Pelta posléze oznámil, že informace předal protikorupční policii. Spekulovalo se, že by mohlo jít o sázky nebo ovlivňování rozhodčích funkcionáři některých klubů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články