Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Disciplinárka může za týden znovu otevřít úplatkářskou kauzu

Praha - Disciplinární komise Fotbalové asociace (FAČR) předvolala na 4. dubna bezpečnostního manažera Martina Syneckého, který je pověřen komunikací s policií při vyšetřování úplatkářské kauzy. Pokud by informace od policie vedly ke členům asociace, může disciplinárka znovu zahájit řízení, které 1. února zastavila.

Policie ve středu odmítla upřesnit, které tři osoby obvinila. Server hattrick.cz minulý týden napsal, že obviněnou trojicí jsou bývalí prvoligoví rozhodčí Tomáš Adámek a Pavel Býma a někdejší fotbalový funkcionář Martin Svoboda. Uplácení se prý týká loňského prvoligového zápasu mezi Jabloncem a Plzní, ve kterém Plzeň zvítězila 2:0. Svoboda a Býma však řekli, že jim žádné obvinění předáno nebylo.

Synecký prohlásil, že zatím od policie žádné informace nemá. "FAČR není známo, o jaké osoby se jedná ani jaké okolnosti vedly Policii ČR ke sdělení obvinění, stejně tak není asociaci znám objekt prošetřovaného případu," oznámil Synecký. Do příštího čtvrtka by však tyto okolnosti měly být známy, pokud by policie nedospěla k závěru, že je v zájmu vyšetřování nemůže zveřejnit. Do té doby nebude FAČR kauzu nijak komentovat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články