Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Disciplinárka ČMFS teplického Matulu nepotrestala

Praha - Disciplinární komise ČMFS zamítla podnět Slavie na potrestání teplického fotbalisty Milana Matuly. Ten v sobotním prvoligovém duelu fauloval domácího Petra Jandu a oba hráči se po vzájemné srážce hlavami zranili. Komise se však jednomyslně shodla, že se Matula ničím disciplinárně neprovinil. "Naše komise deklarovala, že bude velmi přísně trestat surovou hru, avšak tento projednávaný případ tyto znaky nenese," uvedl předseda Jiří Golda.

Podle názoru Slavie se Matula dopustil bezohledného a hrubého faulu s jednoznačným úmyslem Jandu srazit. To však podle Goldy nepotvrdil ani předseda komise rozhodčích Luděk Macela, který uvedl, že sudí Miroslav Zelinka při udělení žluté karty postupoval správně. 

Za vyloučení má stop na dva zápasy Daniel Huňa z Příbrami, za čtyři žluté karty dostali poloviční trest Tomáš Hunal z Českých Budějovic, Václav Procházka z Mladé Boleslavi a Aleš Neuwirth z Baníku Ostrava. 

V druhé lize nesmějí v příštím utkání nastoupit Jakub Brabec z Viktorie Žižkov, Tomáš Haniak z Čáslavi, Pavel Vrána z Dukly a Martin Sus ze Sparty B.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články