Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Díky dvěma gólům Mašána vyhrála boj o záchranu Příbram

Příbram - Fotbalisté Příbrami dokázali po pěti neúspěšných zápasech v lize zvítězit a v důležitém souboji o záchranu si připsali tři body po výhře 3:1 nad Teplicemi. Domácí se díky dvěma trefám ligového nováčka, kuvajtského záložníka Azíze Mašána bodově dotáhli na předposlední České Budějovice. Na svého dnešního soupeře, kterému patří 14. příčka, ztrácejí Příbramští jediný bod.

Azíz Mašán se raduje ze vstřelené branky
zdroj: ČTK autor: Eret Petr

Domácí trenér Karol Marko na tiskové konferenci příbramskou euforii krotil a upozornil,
že jeho tým musí bodovat i nadále. "Z týmu mám dobrý pocit, už v minulém kole hrál velice dobře a nyní dokázal bodovat. Je velký rozdíl, jestli vyhrajete, nebo získáte jenom bod a my jsme vítězství opravdu potřebovali," uvedl slovenský kouč.

Příbram vstoupila do utkání velice dobře a po deseti minutách hry ji poslal do vedení Mašán, který se trefil k tyči z přímého volného kopu z pětadvaceti metrů. Po 393 minutách tak ukončil střelecký půst příbramského celku. Domácí pokračovali v tlaku a soupeře jasně přehrávali. Další branku mohli přidat po rohovém kopu Lukáše Pleška, avšak hlavičkující David Střihavka trefil pouze břevno.

Po dvaceti minutách už Příbram přesto vedla o dva góly - střelou z dvaceti metrů se o to postaral Mašán. "Česká liga je velice náročná soutěž a pro tyto typy hráčů není vůbec jednoduché se aklimatizovat. Jsem pochopitelně rád, že dal dvě branky, protože pro nás byly opravdu důležité," chválil Marko svého svěřence, který v české lize nastoupil ke svému premiérovému zápasu. Kuvajtský fotbalista mohl po půlhodině hry zkompletovat hattrick, jeho pokus ze střední vzdálenosti ale o pár centimetrů minul pravou tyč.

Teplice oživily naději na bodový zisk ve 36. minutě, když se prosadily ze své jediné vážnější akce v utkání. Po malém důrazu domácích obránců na hranici pokutového území se k míči dostal konžský záložník Francis Litsingi a pohotovou střelou k tyči snížil. Atraktivní první poločas zakončili nebezpečnou akcí Příbramští, ale po voleji Zdeňka Koukala vyrazil brankář Martin Slavík míč na rohový kop.

Po změně stran se už tolik aktivně nehrálo a šancí výrazně ubylo. Spíše se bojovalo ve středu hřiště a ani jeden z brankářů nemusel výrazněji zasahovat. Lehce navrch měli dál domácí hráči, postupně se však do útoku tlačili i hosté, jenže brankáře Aleše Hrušku ohrozit nedokázali. V nastaveném čase všem unikl Radim Valenta, přešel přes polovinu hřiště a potřetí překonal Slavíka. Příbramští fotbalisté tak dokázali Teplice porazit po více než dvou letech.

Teplický trenér Zdeněk Ščasný chce na zápas co nejrychleji zapomenout a rád by se soustředil na další utkání. "Nechci říct, že by toto utkání nebylo důležité, šlo tu o šest bodů a my jsme to nezvládli. Ale je to už minulost a musíme hledět do budoucnosti. Od doby, kdy jsem přišel do Teplic, bojujeme o záchranu a v tuto chvíli nepanikařím. Situace sice není lehká, ale do konce sezony zbývá ještě mnoho utkání," dodal Ščasný.

1. FK Příbram - FK Teplice 3:1 (2:1)

Branky: 10. a 20. Mašán, 90.+2 Valenta - 36. Litsingi. Rozhodčí: Adam - Jiřík, Pospíšil. ŽK: Jugas - Čajič, Podaný, Vachoušek. Diváci: 2 671.

Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Mišůn, Pleško - Krbeček, Mašán, Tarczal, Trapp (62. Pilík) - Koukal (90. Divíšek), Střihavka (85. Valenta). Trenér: Marko.

Teplice: Slavík - Vondrášek, Kaufman, Jablonský, Podaný - Chovanec (68. Kerič), Matula, Čajič (88. Vůch), Vachoušek, Litsingi - Mahmutovič. Trenér: Ščasný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články