Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Die Welt: Jiráček je jedním z deseti nejhorších přestupů Bundesligy

Berlín – Petr Jiráček se zatím ve svém novém působišti Hamburku krom červené karty příliš nepředvedl. Německý deník Die Welt tak Jiráčkův přestup z Wolfsburgu zařadil do desítky nejméně vydařených přestupů letošního ročníku Bundesligy. Český reprezentant se ocitl po boku Andreje Voronina nebo Luuka de Jonga. Do výběru největších přestupových propadáků se celkem překvapivě nedostal nejdražší hráč Bundesligy všech dob Javi Martínez, který v Bayernu rozhodně nezáří.

Jiráček za Wolfsburg
zdroj: ČT24

"Jiráček měl v záloze Hamburku zatopit, nebylo tím ale myšleno, že jí zatopí svým vyloučením," napsal list o šestadvacetiletém defenzivním středopolaři, který dostal hned ve svém druhém zápase v novém dresu červenou kartu, po níž následoval dvouzápasový trest. "Potom, co si ho odseděl, se už na hřišti moc neobjevil. To není dobré vysvědčení pro hráče, za něhož jeho zaměstnavatel poslal do Wolfsburgu čtyři miliony eur," dodal Die Welt.

Bývalá opora Plzně si navíc na konci října obnovila zranění třísel, které si vyžádá operaci, po níž má Jiráček severoněmeckému klubu chybět asi tři týdny. Kromě něj se podle Die Welt zatím moc nevyplatilo ani angažování například velkého nizozemského talentu Luuka de Jonga, za nějž Mönchengladbach v létě zaplatil 12 milionů eur, nebo známého ukrajinského internacionála Andreje Voronina, který hostuje v Düsseldorfu.

Desítka nejméně vydařených bundesligových přestupů podzimu podle Die Welt:

Andrej Voronin (Dusseldorf)

Junior Fernandes (Leverkusen)

Eren Derdiyok (Hoffenheim)

Luuk de Jong (Mönchengladbach)

Julian Schieber (Dortmund)

Chinedu Ede (Mainz)

Aristide Bance (Augsburg)

Petr Jiráček (Hamburg)

Kevin Pannewitz (Wolfsburg)

Vadim Demidov (Frankfurt)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články