Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Di María zastoupil Neymara či Mbappého. Jde to i bez nich, říkal po vítězství nad Realem

Paris St. Germain se muselo v úvodním duelu Ligy mistrů obejít bez hvězdného trojlístku Neymar, Kylian Mbappé a Edinson Cavani. Hvězdy však zastoupila jiná výrazná postava světového fotbalu. Dvěma brankami se na vítězství nad Realem podílel Ángel Di María, který po utkání sbíral pochvaly.

Ángel Di María
zdroj: ČTK/AP autor: Francois Mori

Neymara nepustil do hry trest za urážku rozhodčích, zatímco Mbappé a Cavani jsou zranění. Domácím tak v úvodním utkání nového ročníku Ligy mistrů chybělo jedenáct z dvaceti gólů z minulého ročníku. "Bez nich možná na ostatní hráče nebyl takový tlak," řekl trenér francouzského klubu Thomas Tuchel.

"Bez nich jsme nebyli favorité a díky tomu se ostatní uvolnili," přidal německý kouč, ale zdůraznil, že i přesto doufá v brzký návrat hvězdného tria. "V pár zápasech se bez nich obejdeme, ale ostatní musí v takovém případě hrát na hranici možností," prohlásil Tuchel.

Hvězdou večera byl Di María, který domácím zařídil dvougólové vedení. Pro argentinského fotbalistu šlo o vydařený zápas proti klubu, kde strávil čtyři roky a vyhrál s ním i Ligu mistrů. "Jsem rád, že se nám podařilo vyhrát i bez Neymara, Mbappého a Ediho. Museli jsme ale hodně dřít a ještě víc běhat," řekl Di María.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Paris St. Germain – Real Madrid

"Jeho levá noha je výjimečná. Byl také velmi silný v obraně a Carvajalovi vůbec nic nedovolil," přidal Tuchel, který rovněž ocenil záložníka Idrissu Gueyeho. "Hodně jsem bojoval, abych ho získal. Byl jako stroj. Ani na chvíli nezastavil a pořád byl v pohybu. A to je proti týmům jako Real životně důležité," uvedl kouč.

Navzdory přesvědčivé výhře se však Tuchel nenechal unést a už v úvodu tiskové konference po středečním utkání novináře v Parku princů varoval. "Ještě než položíte první dotaz... Pokud se mě někdo zeptá, jestli vyhrajeme Ligu mistrů, tak okamžitě odcházím," prohlásil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články