Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Devatenáctku povede Suchopárek, mládežnický tým by mohl vést i Kotal

Praha – Vicemistr Evropy z roku 1996 Jan Suchopárek byl jmenován novým trenérem fotbalové reprezentace do 19 let. Ve funkci nahradí Pavla Maluru, se kterým v týdnu ukončil spolupráci výkonný výbor FAČR spolu s dalšími mládežnickými trenéry Pavlem Hoftychem a Alešem Čvančarou. K mládežnickým reprezentacím by mohl přijít také dosavadní kouč Brna Václav Kotal, jednání ale stále probíhají.

Jan Suchopárek
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

Dosud u mládežnických kategorií působily dvojice trenérů střídajících se u dvou výběrů v podobě trenér-manažer a naopak. Nyní bude mít každý výběr jednoho trenéra zodpovědného za danou kategorii. Devatenáctku a osmnáctku vedl Malura s Hoftychem, sedmnáctku Čvančara s Martinem Svědíkem.

"Změny jsou součástí zkvalitnění a částečné transformace trenérského týmu v mládežnických kategoriích. Chci poděkovat kolegům za práci, kterou u reprezentačních výběrů odvedli, ale je právem vedoucího obsadit trenérské posty lidmi, kterým důvěřuje," vysvětlil vedoucí Úseku talentované mládeže na FAČR Michal Prokeš.

Šestačtyřicetiletý Suchopárek dosud působil především jako asistent. Pomáhal u reprezentační jednadvacítky či Luboši Kozlovi v Dukle, kde jeho trenérské praktiky poznal právě Prokeš. "Jana Suchopárka jsem mohl sledovat při každodenní práci v klubu v Dukle a věděl jsem i o jeho přínosu u jedenadvacítky," vysvětlil Prokeš.

"Moc se na novou roli těším, i když jsem tou nabídkou byl trochu překvapen. Myslím, že předchozí trenéři odvedli velmi dobrou práci, tým má zdravé jádro a věřím, že i díky tomu s ním bude práce úspěšná," dodal Suchopárek.

Prokeš se nyní snaží dotáhnout i příchod ostříleného trenéra Kotala, který v této sezoně dovedl Brno k překvapivému šestému místu v lize. "V případě Václava Kotala je hlavním cílem přivést hodně zkušeného trenéra, za kterým je spousta práce a který dokázal vždy dosáhnout dobrých výsledků i se slabšími týmy. Zároveň doufám ve zlepšení komunikace a spolupráce s kluby," dodal Prokeš. Stále také hledá třetího trenéra k mládeži. Jeho jméno by mělo být oznámeno v příštích týdnech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články