Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Devatenáctka zná soupeře pro semifinále ME. Po jasné výhře jím bude Anglie

Tbilisi – Česká devatenáctka zná soupeře, s kterým se popere o postup do finále mistrovství Evropy. Ve středu změří síly s Anglií. Ostrovní výběr porazil Německo 4:1 a vyhrál skupinu B před Nizozemskem, které v semifinále narazí na Portugalsko.

Česká devatenáctka
zdroj: fotbal.cz autor: Štěpán Černý

Český celek tak čeká v Gruzii duel se zatím stoprocentní Anglií, jež porazila Bulharsko 2:0, Nizozemsko 1:0 a poprvé inkasovala až od Německa, jemuž však sama čtyři branky dala. Po třech gólech na turnaji mají na kontě Ryan Sessegnon i Ben Brereton a dělí se o vedení v tabulce střelců.

"Zápas s Německem zvládli Angličané velmi dobře, přestože brzy přišli o své klíčové hráče," připomněl trenér českého týmu Jan Suchopárek zranění Trevoha Chalobaha a Andreho Dozzella.

"Ostatní reprezentační trenéři nám tu pomáhají sledováním soupeřů. Angličany měl na starosti Luboš Kozel a předal mi obsáhlé informace. Mají výborné individuality, jsou efektivní v koncovce. Když budeme i my efektivní směrem dopředu, tak budeme mít šanci. I oni mají vzadu okénka," dodal Suchopárek.

Angličané podobně zvládli základní skupinu i před rokem, pak ale v semifinále podlehli Itálii. Podobně se je bude snažit zaskočit český tým, který usiluje o první postup do finále od roku 2011. Angličané byli ve finále naposledy v roce 2009.

Mistrovství Evropy fotbalistů do 19 let v Gruzii:

Skupina B: Nizozemsko - Bulharsko 1:1 (0:0), Anglie - Německo 4:1 (0:0).

Semifinálové dvojice: Anglie - ČR, Portugalsko - Nizozemsko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články