Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Devatenáctka zná soupeře pro boj o ME. Narazí na Maďarsko, Skotsko a Rakousko

Nyon (Švýcarsko) – Maďarsko, Skotsko a Rakousko. To jsou jména soupeřů české fotbalové reprezentace do 19 let v závěrečné fázi kvalifikace o postup na mistrovství Evropy. Na šampionát, který v červenci přivítá Gruzie, projdou vítězové sedmi skupin. Češi budou 22. až 27. března kvalifikační skupinu hostit.

Česká reprezentace do devatenácti let
zdroj: ISIFA

"Myslím, že máme poměrně příznivý los. Určitě existuje šance, abychom i tuto část kvalifikace zvládli," řekl trenér devatenáctky Jan Suchopárek. "Rakousko známe, hráli jsme s nimi v červnu a v divokém zápase vyhráli 4:3. Maďarsko jsem také už viděl v akci a jde o velmi dobře technicky vybavený tým se silnými standardními situacemi. Od Skotska lze očekávat typicky ostrovní fotbal s množstvím soubojů a výborně zvládnutou taktikou," dodal vicemistr Evropy z roku 1996.

Soupeře pro závěrečné boje o šampionát se dozvěděl také český výběr do 17 let, který nastoupí proti Anglii, Slovinsku a Bosně a Hercegovině, která bude pořadatelem skupiny. Místo na turnaji, který bude hostit Chorvatsko, si zajistí vítězové osmi skupin a sedm nejlepších týmů z druhých míst.

"Vzhledem k tomu, že jsme figurovali až ve čtvrtém koši, tak jsme mohli dostat i těžší kombinaci soupeřů. Každopádně v této věkové kategorii je všechno dost nevyzpytatelné, na hřišti se opravdu může stát cokoliv. Bude záležet na každém jednotlivém utkání, chyby se tady trestají víc než v dospělém fotbale," uvedl trenér Václav Kotal.

"Anglie je samozřejmě velmi atraktivní pro každého. Slovinsko a Bosna zase můžou částečně připomínat Černou Horu, s níž jsme nyní odehráli přípravné zápasy. To může sloužit jako dobrá prověrka," dodal kouč sedmnáctky.

Oba mládežnické výběry se dnes také dozvěděly soupeře pro první část kvalifikace mistrovství Evropy v roce 2018. Devatenáctka se utká v Lucembursku s domácím výběrem, Skotskem a Arménií a do další fáze postoupí dva týmy. Sedmnáctku v domácím prostředí čekají Turecko, Izrael a Arménie, dál půjdou první dva týmy a čtyři nejlepší celky z třetích míst.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články