Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Devatenáctka začala ME výhrou 3:1 nad Rumunskem

Chiajna (Rumunsko) - Čeští reprezentanti vstoupili do mistrovství Evropy fotbalistů do 19 let výhrou 3:1 nad domácím Rumunskem. O zisk tří bodů se svými góly zasloužili Tomáš Přikryl, Tomáš Jeleček, který proměnil pokutový kop, a Vojtěch Hadaščok. V druhém utkání skupiny A zvítězilo Irsko nad Řeckem 2:1 po dvou gólech O'Connera. Češi se ve svém dalším duelu střetnou v sobotu od 18:00 s Irskem.

Zápas výrazně ovlivnilo nepříznivé počasí, kvůli kterému muselo být dokonce přerušeno utkání skupiny B mezi Španělskem a Belgií. Na stadionu v Chiajně silně pršelo a foukal nepříjemný vítr. A ten zřejmě výrazně v první půli pomohl Rumunům. Češi sice byli dlouho lepší, ale po půlhodině se na pravé straně uvolnil Stanciu, odcentroval a míč překvapivou trajektorií zapadl za překvapeného brankáře Koubka.

Češi se však rychle vzpamatovali a ještě do poločasu srovnali po samostatné akci Přikryla. Ofenzivní záložník Olomouce utekl po levé straně a střelou téměř z nulového úhlu zaskočil gólmana domácích, který čekal centr.

Svěřenci trenéra Jaroslava Hřebíka byli nadále lepším celkem a vytvářeli si více šancí, ale především stoper Kalas neměl při standardních situacích štěstí v zakončení. Nakonec to byl ale právě obránce Chelsea, který zařídil klíčovou situaci. Soupeř ho zatáhl ve vápně za dres a Jeleček nařízenou penaltu chladnokrevně proměnil. Šest minut před koncem pak výhru definitivně potvrdil střídající liberecký útočník Hadaščok, který tečoval Jánošovu střelu po zahraném signálu při standardní situaci.

Rumunsko - Česko 1:3 (1:1)

Branky: 30. Stanciu - 44. Přikryl, 61. Jeleček z pen., 84. Hadaščok.

Sestava ČR: Koubek - Jeleček, Kalas, Brabec, Hála - Kadeřábek, Jánoš (90.+2 Kraus), Sladký, Krejčí - Skalák (69. Hadaščok), Přikryl (88. Fantiš).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články