Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Devatenáctka se s úvodem kvalifikace popasovala dobře. Maďary porazila 2:1

Uherské Hradiště - Začátek kvalifikace se vydařil. Česká reprezentace do 19 let porazila v úvodním utkání Maďarsko 2:1 poté, co se prosadili Ondřej Lingr a Daniel Turyna.

Je nám líto, video expirovalo.
Česká devatenáctka si poradila s Maďarskem

Lingr otevřel skóre v sedmnácté minutě, kdy bez problémů dorazil do prázdné branky Rezkovu vyraženou střelu. O jedenáct minut později vedli domácí o dva góly. Postaral se o to Turyna, který se po špatné přihrávce jednoho z hostujících obránců objevil sám před brankářem.

Maďaři mohli chvíli před přestávkou snížit po Králově ruce ve vápně, ale Jedlička si s Tóthovou penaltou poradil. Hosté přesto zápas zdramatizovali, když v 56. minutě Csernik po na krátko rozehrané standardce dostal ve vápně až příliš mnoho prostoru. V 75. minutě mohl vyrovnat Bíró, ale ve velké šanci po rohovém kopu minul.

V dalším utkání nastoupí výběr trenéra Jana Suchopárka v pátek ve Zlíně proti Skotsku, které dnes prohrálo 0:3 s Rakouskem. S favoritem se česká reprezentace utká v závěrečném duelu kvalifikace v pondělí. Na šampionát v Gruzii postoupí jen vítěz skupiny.

Uherské Hradiště: ČR - Maďarsko 2:1 (2:0)

Branky: 17. Lingr, 28. Turyna - 56. Csernik.

Sestava ČR: Jedlička - Holík, Král, Chaluš, Granečný - Havelka - Lingr (88. Mareček), Sadílek, Rezek (63. Souček) - Turyna (71. Kašiar), Sašinka. Trenér: Suchopárek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články