Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Devatenáctka prohrála i s Norskem a skončila poslední ve skupině

Slaný - Čeští fotbalisté do 19 let prohráli i poslední zápas kvalifikace o mistrovství Evropy, když ve Slaném nestačili na Norsko. Po porážce 0:1 obsadili poslední místo ve skupině. Postup vybojovala Francie, která v přímém duelu o účast na turnaji deklasovala Nizozemsko 6:0. Vedle Francie na ME postoupily také Španělsko, Srbsko, Chorvatsko a Řecko. Další dva účastníci turnaje v Estonsku budou známi později.

Jaroslav Hřebík
zdroj: ISIFA/LN

Svěřenci končícího trenéra Jaroslava Hřebíka, kterého u devatenáctky vystřídá Josef Csaplár, už po porážkách od Francie a Nizozemska věděli, že se na šampionát nepodívají. Chtěli se alespoň rozloučit s domácím publikem vítězstvím. Nory zatlačili, vytvářeli si šance, ale gól nepřišel.

Naopak soupeř udeřil z jediné vážnější šance, na jejímž konci byl ve 27. minutě vytáhlý útočník Haavard Nielsen z Valerengy Oslo. Češi se snažili vývoj zápasu zvrátit, soupeře přestříleli, ale nedařilo se jim. Turnaj zakončili s jediným vstřeleným gólem, o který se v úvodním duelu s Francií postaral brněnský záložník Milan Lutonský.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články