Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Devatenáctka nestačila na Pobřeží Slonoviny a bude hrát o třetí místo

Toulon (Francie) – Fotbalisté české devatenáctky nezvládli utkání s výběrem Pobřeží Slonoviny a po prohře 1:2 je jisté, že si na mládežnickém turnaji ve francouzském Toulonu zahrají v sobotu duel o třetí místo proti Skotsku. Zápas odvysílá od 15:00 živě web ctsport.cz.

Radost hráčů Pobřeží Slonoviny
zdroj: ČT sport

Svěřenci Jana Suchopárka mají za sebou v Toulonu vítězství nad Skotskem, Indonésií a remízu s Brazílií. Pokud chtěli pomýšlet na finále, museli zkoncentrovat zejména střed hřiště a obranu. A to se jim nepodařilo.

Houžavnatý, silově dobře vybavený soupeř měl povětšinu času navrch. A český výběr navíc nezačal dobře. Už ve třetí minutě po nedůrazu defenzivy, zejména pak Chaluše, po zásluze inkasoval.

Trefil se Amani a jeho spoluhráče to zjevně nakoplo. Na druhé straně se ke střele po hezké "proháčkované" akci Novotného dostal pouze Granečný, jenže pálil vysoko nad.

Fotbalisté Pobřeží Slonoviny však byli nebezpečnější, hrozil zejména obránce Diaby, s jehož uměním měl Mareček velké problémy.

Je nám líto, video expirovalo.
Devatenáctka prohrála s Pobřežím Slonoviny a v Toulonu si zahraje o bronz

Suchopárek se rozhodl oživit hru v záložních řadách střídáním už po čtrnácti minutách ‒ místo Rezka nasadil Lingra. A tah přispěl k větší aktivitě, po níž se mohl Novotný radovat z vyrovnávacího gólu.

Ovšem ne nadlouho, protože Pobřeží Slonoviny mělo stále navrch, což dokládal třeba nebezpečný výpad Krassa, který se zbavil Holíka. Střelu pak tečoval Tkáč a bylo to 1:2. Plachý navíc ještě před půlí zachránil další jistý gól.

Druhá čtyřicetiminutovka už změnu stavu nepřinesla, reprezentaci nepomohlo ani tříminutové nastavení a zkažený centr do šestnáctky. Ve Francii poprvé prohrála a stejně jako loni se do finálového boje nepodívá.

ČR - Pobřeží slonoviny 1:2 (1:2)

Branky: 22. Novotný - 3. Amani, 39. Krasso.

Sestava ČR: Plachý - Mareček, Chaluš (41. Král), Tkáč, Holík - Rezek (15. Lingr), Tischler, Hlavatý, Granečný (55. Čech) - Kašiar (70. Šašinka), Novotný. Trenér: Suchopárek. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články