Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Devatenáctka na úvod elitní fáze kvalifikace ME porazila Rumunsko

Bad Waltersdorf - Čeští fotbalisté do 19 let zvládli úspěšně vstup do elitní fáze kvalifikace mistrovství Evropy. Mladíci na úvod čtyřčlenné skupiny porazili Rumunsko hladce 3:0, když všechny branky vstřelili už v prvním poločase postupně Ondřej Mihálik, Matěj Pulkrab a Daniel Trubač.

Česká reprezentace do devatenácti let
zdroj: ISIFA

V dalším duelu čeští hráči změří síly v sobotu od 11:00 se Slovenskem a v úterý se od 18:00 utkají s domácími Rakušany. Na červencový šampionát do Německa postoupí pouze vítěz skupiny. Český tým naposledy startoval na ME devatenáctek v roce 2011, kdy získal stříbrné medaile.

Mladíci měli proti Rumunsku drtivý začátek. Stoica fauloval ve vápně Granečného a kapitán Mihálik v páté minutě střelou k tyči proměnil penaltu. Češi byli nadále nebezpečnější a ve 22. minutě zvýšili. Po centru se prosadil liberecký útočník Pulkrab.

Ve 33. minutě mladí reprezentanti přidali třetí trefu. Po chybě rumunské obrany šel sám na bránu královéhradecký Trubač, udělal kličku gólmanovi a poslal balon do sítě. V druhé půli už branka nepadla ani v závěrečných pěti minutách, které Češi odehráli bez vyloučeného obránce Kvídy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články