Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Devatenáctka jen remizovala bez branek s Norskem a dvakrát ji zachránila branková konstrukce

S favoritem skupiny Francií šlo o jasnou záležitost (0:3), ale ani v klíčovém boji o postup to nebylo ideální. Svěřenci Jana Suchopárka s Norskem na mistrovství Evropy fotbalistů do 19 let pouze remizovali 0:0, přičemž za brankářem Matějem Kovářem se dvakrát ozvala branková konstrukce. Ve druhém utkání skupiny Francouzi potvrdili roli favorita a díky brance Isidora porazili Irsko 1:0.

Utkání na Euru U19 Česko - Norsko
zdroj: twitter.com/Česká fotbalová reprezentace

Trenér Suchopárek udělal oproti prvnímu utkání pět změn v základní sestavě, většinu času však bylo aktivnější Norsko. Reprezentanty dvakrát zachránila branková konstrukce - v 41. minutě trefil Larsen tyč a v 73. minutě Hagen břevno. Češi se zvedli po prostřídání, ale v závěru žádnou z několika šancí neproměnili.

Remíza ponechala národní tým v boji o semifinále, kam projdou první dva celky ze skupiny. Suchopárkovi svěřenci však budou muset v neděli porazit Irsko a ani to jim za určitých okolností nemusí stačit.

"Remíza 0:0 nám umožňuje bojovat až do posledního zápasu ve skupině. Závěr zápasu byl nejvydařenější pasáží našeho týmu. Konec utkání byl pozitivní a předurčující, abychom ten závěrečný zápas zvládli," uvedl Suchopárek.

"Pozitivem je po delší době čisté konto, s tím jsem spokojený. Věřím, že v posledním zápase se zlepší i útočná fáze a kluci přestanou být tak zbrklí a nepřesní. V tom máme velký handicap oproti soupeřům," dodal Suchopárek.

Reprezentanti se na šampionát dostali díky nečekanému vítězství ve skupině elitní fáze kvalifikace, v níž za sebou nechali silnou Anglii, Řecko i Dánsko. Devatenáctka naposledy startovala na Euru předloni, kdy vypadla v semifinále. Českým maximem je stříbro z roku 2011.

Mistrovství Evropy fotbalistů do 19 let v Jerevanu:

Skupina B:

ČR - Norsko 0:0

Sestava ČR: Kovář - Míka, Zima, Heidenreich, Fukala - Macháček, Kaloč - Kušej (90. Hönig), Selnar (76. Píchal), Kohút (81. Zlatohlávek) - Kepl. Trenér: Suchopárek.

Irsko - Francie 0:1 (0:0)

Branka: 83. Isidor

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články