Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Derby Manchesteru vítěze ani góly nepřineslo, Souček nastartoval obrat West Hamu

Po šesti dnech se znovu gólově prosadil v Premier League a nasměroval West Ham k výhře. Tomáš Souček se trefil do sítě Leedsu a přispěl k vítězství United 2:1. Velká pozornost směřovala do Manchesteru, kde se střetli United se City. Derby ale skončilo bez branek 0:0. Chelsea nevyužila šanci posunout se dočasně na první místo, když padla 0:1 po penaltě v Evertonu. Tottenham pouze remizoval v malém londýnském derby 1:1 s Crystal Palace, přesto udržel vedení v tabulce o skóre před mistrovským Liverpoolem, který uhrál stejný výsledek na trávníku nováčka Fulhamu. Trápící se Arsenal podlehl Burnley 0:1.

 

Utkání Manchester United - Manchester City
zdroj: ČTK/AP/ autor: Michael Regan

United porazili v loňské sezoně svého rivala v obou vzájemných zápasech, tentokrát ale na Old Trafford mnoho šancí k vidění nebylo. Největší vzrušení nastalo krátce po pauze, kdy vybojoval Marcus Rashford pro "Rudé ďábly" pokutový kop. Ten se ale nakonec nezahrával, protože faulu předcházel ofsajd.

Domácí tak přišli o body po čtyřzápasové vítězné sérii. V tabulce přesto zůstávají na sedmém místě o bod před "Citizens", kteří neskórovali ve dvou po sobě jdoucích venkovních duelech poprvé od ledna 2017.

Sigurdsson proti Chelsea opět zaúřadoval

Jediný gól zápasu Everton - Chelsea vstřelil ve 22. minutě z pokutového kopu Gylfi Sigurdsson. Islandský záložník potvrdil, že se mu proti londýnskému klubu daří, do jeho sítě se trefil už pošesté v kariéře. "Karamelky" se výhrou posunuly na sedmé místo, "Blues" zůstali třetí.

Tottenham se nad londýnským rivalem ujal vedení ve 23. minutě, kdy Harry Kane z dálky propálil Vicenteho Guaitu. Španělský brankář ale další velké šance hostů v první půli pochytal.

Hráči Crystal Palace si po změně stran vytvořili převahu a v 81. minutě vyrovnali, tentokrát po zaváhání gólmana Huga Llorise, kterého po standardní situaci překonal Jeffrey Schlupp. Spurs v závěru sahali po vítězství, ale Ben Davies trefil břevno a Guaita výborně zneškodnil přímý kop Erica Diera. Tottenham v Premier League neprohrál pojedenácté za sebou, ale ve dvou z posledních tří zápasů remizoval.

Liverpoolu zachránil bod Salah z penalty

Fulham na stadionu Craven Cottage v prvním dějství Liverpool nečekaně přehrával a favorizované hosty v úvodu držel pozorný Alisson. Brazilského gólmana ale ve 25. minutě překonal křížnou střelou Bobby Decordova-Reid.

"Reds" se po změně stran zlepšili a londýnského protivníka zatlačili, ale domácí brankář Alphonse Areola dlouho vzdoroval liverpoolským střelcům a inkasoval pouze v 79. minutě z pokutového kopu Mohammeda Salaha.

Aston Villa hrála od 85. minuty bez vyloučeného Douglase Luize, v závěru ale Nélson Semedo zfauloval ve vápně Johna McGinna a El Ghazi penaltu s jistotou proměnil. Loňský nováček vstřelil od začátku minulé sezony už čtvrtý vítězný gól v nastaveném čase, což je nejlepší bilance ze všech týmů v Premier League.

V plném počtu nakonec nedohráli ani domácí "Vlci", po druhé žluté kartě zamířil předčasně do šaten Joao Moutinho.

Newcastle nastoupil po dvoutýdenní pauze způsobené problémy s nákazou koronavirem v klubu a porazil 2:1 West Bromwich. Do vedení ho poslal Miguel Almirón, který dal po 20 vteřinách hry druhý nejrychlejší gól "Strak" v historii Premier League. V 50. minutě srovnal Darnell Furlong, ale v závěru rozhodl přesnou hlavičkou střídající Dwight Gayle, který po zranění nastoupil k prvnímu ligovému utkání v sezoně.

Tomáš Souček
zdroj: ČTK/AP autor: Oli Scarff

Další Součkova trefa

Souček se opět prosadil po rohu. Tentokrát ale skóroval hlavou a vstřelil třetí gól v ligové sezoně, kterým se dotáhl v klubové statistice na Michaila Antonia. Týmovou tabulku střelců vede se čtyřmi brankami Jarrod Bowen.

Součkova trefa znamenala ve 25. minutě vyrovnání, hosté už od 5. minuty prohrávali po penaltě, kterou při opakovaném pokusu proměnil polský záložník Mateusz Klich. Obrat dokonal deset minut před koncem po další hlavičce ze standardní situace italský obránce Angelo Ogbonna.

Xhaka dostal červenou, Aubameyang si dal vlastní gól

Arsenalu nejprve zkomplikoval situaci Granit Xhaka, který v 58. minutě dostal červenou kartu za to, že chytil pod krkem Ashleyho Westwooda. V 73. minutě bylo pro domácí ještě hůř, protože si kapitán Pierre-Emerick Aubameyang po rohu hlavou srazil míč do vlastní branky. Závěrečnou dvacetiminutovku za hosty odehrál český útočník Matěj Vydra, Burnley ze sestupového pásma poskočilo na 17. pozici.

Leicester na svém stadionu porazil Brighton hladce 3:0 a drží třetí pozici s bodovým mankem na nejlepší duo. Už v první pětačtyřicetiminutovce vstřelil dvě branky James Maddison, gól a dvě asistence si připsal Jamie Vardy.

Southampton si poradil s Sheffieldem, zvítězil rovněž 3:0 a je v tabulce čtvrtý. Přesně mířili Che Adams, Stuart Armstrong a střídající Nathan Redmond. Hosté jsou na poslední příčce s jediným bodem.

Anglická fotbalová liga - 12. kolo:

Leeds - West Ham United 1:2 (6. Klich z pen. - 25. Souček, 80. Ogbonna), Wolverhampton - Aston Villa 0:1 (90.+4 El Ghazi z pen.),
Newcastle - West Bromwich 2:1 (1. Almirón, 82. Gayle - 50. Furlong),
Manchester United - Manchester City 0:0Everton - Chelsea 1:0 (22. Sigurdsson z pen.), Crystal Palace - Tottenham 1:1 (81. Schlupp - 23. Kane), Fulham - Liverpool 1:1 (25. Decordova-Reid - 79. Salah z pen.), Arsenal - Burnley 0:1 (73. vlastní Aubameyang), Leicester - Brighton 3:0 (27. a 44. Maddison, 41. Vardy).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články