Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Derby branku nepřineslo, Slavia dál čeká na výhru

Praha - Malé pražské derby mezi fotbalisty Dukly a Slavie uzavřelo program 21. kola první ligy. Nováček soutěže z Julisky udržel pozici nejlepšího týmu jara, v domácím prostředí ale ztratil dva body za remízu 0:0 se Slavií. Červenobílí i ve druhém utkání pod trenérem Martinem Poustkou uhráli bezbrankový výsledek a čekají na tříbodový zisk už osm utkání.

Utkání Dukla - Slavia
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Poustku, který byl v týdnu oficiálně jmenován koučem vršovického celku, trápila početná marodka. K rekonvalescentům Zbyňku Pospěchovi, Štěpánu Korešovi, Tomáši Frejlachovi a Viktoru Šimečkovi od minulého kola přibyli první brankář Kamil Čontofalský a útočníci Milan Škoda s Janem Blažkem, který se dostal alespoň na lavičku. Ofenzivu Slavie tak měl od začátku na starosti Stanislav Vlček. Šestatřicetiletý veterán nastoupil ke svému 444. utkání v nejvyšší soutěži.

Oboustranná opatrnost trvala na Julisce jen chvíli. V šesté minutě se dostali poprvé ke slovu hosté, ale Jarolímovu střelu k tyči vyrazil domácí gólman Rada. Jeho branku pak po rohovém kopu minula nebezpečná hlavička Latky. Za okamžik mířil na druhé straně ze slušné pozice vedle také Lietava. Slovenský útočník měl o minutu později asi největší příležitost první půle, ale jeho volej zlikvidoval pohotovým zákrokem slávistický brankář Berkovec. Ve zbytku poločasu měla převahu Dukla a slávisté čekali na protiútoky. Jeden z nich po Vlčkově přihrávce neproměnil Hurka.

Je nám líto, video expirovalo.
FK Dukla Praha - SK Slavia Praha

Také po přestávce byli aktivnější domácí, ale chyběla jim přesnost v koncovce i souvislý tlak. V 58. minutě pak přestřelil opět Lietava, deset minut po něm mířil Hanousek jen do náruče Berkovce. V 72. minutě zahodil další výbornou šanci Lietava, jenž po sólovém úniku opět minul branku. V závěru se osmělili i hosté, kterým prospěl příchod střídajících útočníků Blažka s Böhmem. Do vyložené brankové příležitosti se však nedostali. Slavia tak na jaře počtvrté z pěti utkání uhrála bezbrankovou remízu a ani v pátém duelu s pražským soupeřem v této sezoně nevstřelila branku.

Dukla Praha - Slavia Praha 0:0

Rozhodčí: Váňa - Slavík, Ubias. ŽK: Engelmannn - Dostál. Diváci: 4 258.

Dukla: Rada - Hašek, Vorel, Švejdík, Vrzal - Malý, Gedeon, Hanousek - Podrazký (76. Engelmann), Lietava (83. Marek), Pázler (61. Svatonský).

Kozel. Slavia: Berkovec - Dostál, Latka, Hubáček, Čonka - Nitrianský, Jarolím, Cicman, Trubila - Hurka (61. Blažek) - Vlček (74. Böhm). Trenér: Poustka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články