Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Berbra zatkla policie. Důvodem má být podezření z ovlivňování výsledků

Roman Berbr, místopředseda Fotbalové asociace České republiky (FAČR), byl podle informací Deníku N zatčen policií. Zatím není zřejmé, z čeho policie Berbra viní. Kromě něj policisté z Národního centra proti organizovanému zločinu zadrželi i dalších 18 lidí z fotbalového prostředí a obvinili je z různých trestných činů. "Tři lidé jsou obviněni pro podezření z trestných činů zpronevěry a podplacení spáchaných ve prospěch organizované zločinecké skupiny," řekla Deníku N pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová.

Roman Berbr
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Trestní stíhaní má údajně souviset zejména s manipulováním výsledků v nižších fotbalových soutěžích. Mezi zatčenými tak mají být i fotbaloví rozhodčí. "Trestní řízení je vedeno v souvislosti s činností organizované zločinecké skupiny zabývající se korupcí při ovlivňování výsledků fotbalových zápasů," potvrdila pro Seznam Zprávy Bradáčová.

Podle kriminalistů ovlivňování výsledků řídila organizovaná zločinecká skupina. S 13 osobami zahájili trestní stíhání pro podezření z přijetí úplatku, s třemi pro možné přijetí úplatku ve prospěch organizované skupiny, s třemi pro možnou zpronevěru a podplácení ve prospěch skupiny a s jednou pro zpronevěru, podplácení a přijetí úplatku ve prospěch skupiny.

FAČR Berbrovo zatčení zatím nepotvrdil, ale stvrdil, že od pátečního rána probíhala v jeho sídle na Strahově policejní razie. "Můžeme potvrdit, že od ranních hodin probíhají procesní úkony útvaru Národního centra proti organizovanému zločinu, jehož součástí byla také prohlídka konkrétních nebytových prostor sídla asociace na Strahově. FAČR poskytuje v tuto chvíli maximální součinnost všem složkám Policie ČR a čeká na další pokyny a informace," řekl tiskový mluvčí FAČR Michal Jurman.

Probíhají i domovní prohlídky, podle informací iSport.cz mimo jiné i u kontroverzního funkcionáře a sportovního ředitele druholigového Vyšehradu Romana Rogoze. Stíhání bylo údajně zahájeno také s rozhodčím Petrem Klupákem či Michalem Káníkem, který už figuroval v kauze ovlivňování výsledků v minulosti.

Zdroj
ČTK, Deník N, iSport.cz, Seznam zprávy, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články