Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Deník Insider: Kontroverzní zápas Plzně s Budějovicemi mohl být ovlivněný

Praha - S odvážnou spekulací týkající se rodícího se skandálu v českém fotbale přišel deník Insider. Dokumenty o korupčním skandálu v české kopané, s nimiž přišel spolumajitel Sparty Daniel Křetínský, se podle Insideru mohou týkat konkrétního ligového zápasu. Konkrétně dvou nesprávně uznaných gólů v březnovém utkání Plzně a Českých Budějovic. Fotbalová asociace i oba nařčené kluby se k případu odmítají vyjádřit.

V zápase mezi Plzní a Českými Budějovicemi padly čtyři góly, dva z nich ovšem neměly platit. Před prvním zahrál rukou plzeňský Bakoš, druhému předcházel ofsajd. Sudí si za to vysloužili i trest od předsedkyně komise rozhodčích Damkové. Podle tvrzení deníku Insider navíc právě toto utkání vyšetřovala fotbalová asociace a případ předala i policii.

"Myslíme si, že je to poměrně horká stopa, protože to byl podle všeho nejpodezřelejší zápas, který se na jaře odehrál," pouští se do spekulací redaktor deníku Insider a Aktuálně.cz Luděk Mádl, aniž by svá slova doložil konkrétními důkazy.

Monitorovací systém zaznamenal posezřelé sázky

Zástupci fotbalové asociace se k Mádlovu tvrzení odmítají jakkoliv vyjadřovat. "S ohledem na probíhající vyšetřování ani tuto informaci nebudeme žádným způsobem komentovat," prohlásil bezpečnostní manažer fotbalové asociace Martin Synecký.

Je nám líto, video expirovalo.
Kontroverzní zápas Plzně s Budějovicemi mohl být ovlivněný

Monitorovací systém sázkových kanceláří zachytil podezřelé sázky na výsledek zápasu. A to na asijských sázkařských webech, kde se na rozdíl od těch evropských sází anonymně. "Pozoruhodné je, že na ten zápas byly uzavírané nestandardně vysoké sázky na to, že v utkání padnou čtyři a více branek," podotýká Mádl.

To by potvrzovalo spekulace, které se začaly objevovat ihned po úterním setkání majitele Sparty s Miroslavem Peltou. "Nedokážu si představit, že by v tomhletom měli jet hráči, trenéři, funkcionáři. To je podle mě dneska už taky zjistitelné," myslí si bývalý rozhodčí Robert Henn.

Dokumenty z černé tašky, kterou přinesl spolumajitel Sparty Daniel Křetínský v úterý předsedovi Fotbalové asociace ČR Miroslavu Peltovi, má teď v rukou protikorupční policie.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články